Mersin Kurtuluş Günü'nü Kutlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin Kurtuluş Günü'nü Kutlamaya Hazırlanıyor

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, yarın Tren Garı ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak.

02.01.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü, yarın Tren Garı ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek törenlerle kutlanacak. Toroslar Belediyesi, bu yıl da 'Zafer Yürüyüşü' düzenleyecek

3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları, sabah saat 08.00'de Tren Garı'nda yapılacak törenle başlayacak. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, protokol üyeleri ile öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek törende, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisinin ardından, trenle gara gelecek muharip gazilerden oluşan temsili heyet karşılanacak. Törene katılanlar daha sonra Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, İnönü Bulvarı'na çıkarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek. Toroslar Belediyesi'nin bu yıl da gerçekleştireceği 'Zafer Yürüyüşü'ne katılanlar da Kuvay-i Milliye Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyecek.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören ise saat 08.30'da başlayacak. Törende, Vali Çakacak, Tuğamiral Demirhan ve Başkan Kocamaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, alanda bulunanların "Kurtuluş Günü'nü kutlayacaklar. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'ndan bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından da Başkan Kocamaz, 'Kurtuluş Günü' konuşmasını gerçekleştirecek. Törende ayrıca, Bursa Mehteran Takımı, Bursa Kılıç Kalkan Ekibi, Kilis Davul Şov Ekibi ile Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteriler sunulacak.

Öte yandan, Kültür Merkezi'nde de Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pakize Kokulu Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Mehmet Gürsoy tarafından "Mersin'in Kurtuluşu" konulu bir konferans verilecek ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Mersin türkülerinden oluşacak bir konser verecek.

Törende ayrıca, Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlığında bir heyet, muharip gazileri dernek binasında ziyaret edecek. Öğleden sonra da Vali Yardımcısı Nihat Karabiber başkanlığında bir heyet de Mersin Şehitliği'ni ziyaret edecek.

Kurtuluş Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi saat 18.00'de Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Kurtuluş Balosu", su, ışık ve havai fişek gösterileri ile TRT sanatçısı Recep Ergül konseri düzenleyecek. Güreş, atletizm, bisiklet, yüzme, satranç ve bocce turnuvalarının da gerçekleştirileceği kutlamalarda, cirit gösterileri de yer alacak. Büyükşehir Belediyesi, 4 Ocak Pazar günü de Barış Meydanı'nda saat 14.30'da Burcu Güneş konseri düzenleyecek.

3 Ocak kutlamalarında havanın yağışlı olması halinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Kurtuluş Günü'nü Kutlamaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement