Mersin 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' - Son Dakika
Güncel

Mersin 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'

Mersin \'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi\'

Mersin 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' MERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' başladı.

28.11.2015 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi'

MERSİN Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' başladı.

Gülnar İlçesi Yanışlı bölgesinde bulunan Ulu Resort Otel'de Ekonomi Platformu organizasyonuyla hayata geçirilen zirvenin ilk bölümünde, zirveye katkı sunan isimler konuşma yaparak markalaşma süreci ve kalkınmaya yönelik planlarını katılımcılarla paylaştı. İlk olarak söz alan Ekonomi Platformu Başkanı Feridun Gündüz, Mersin'in markalaşması sürecindeki ilk hedeflerinin, markalaşmak için neler yapabileceğini belirlemek olduğunu söyledi. Bir hedef koyduklarını ve o hedefe ulaşacak stratejik yol haritasının hep birlikte oluşturulacağını ifade ederek, "Eksikliklerimizi belirleyip, tamamlayıp yolumuza devam edeceğiz. Projenin başarıya ulaşması için kentteki sivil toplum liderlerine, odalarımıza, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza büyük görevler düşüyor. kentin potansiye değerlerini ortaya çıkarıp yol haritası ile gerçekleşeceğine inanmak gerekiyor. Biz inanıyoruz ve hedefe ulaşmak için birbirimizin pozitif yanlarını ortaya çıkarmamız gerek" dedi.

Marka kent olmanın, insanların kendilerini sevmesinden geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, "Sonra insanları ve kentinizi seveceksiniz. Mersin'deki en büyük eksiklik, kendine,kentine ve insanlara olan sevgi eksikliği. Tarihin derinliklerinden gelen ve geleceği akan değerlere sahip bir kentteyiz. Şu şehre her şey bahşedilmiş ama kentte yaşayanlar kenti tanımadığı için bu değerleri dünyaya tanıtmakta çok geç kalınmış. Kentimizi uluslararası marka yapmak istiyorsak bu işe inanacağız. Mersin olması gereken yerde değil. Önemli tarihi ve kültürel değerlerimiz var ama bir Antalya olamamışız. Biz gövdemizi taşın altına ortaya koymaya hazırız" diye konuştu.

Son olarak söz alan ve marka kent olma sürecinde birlik olma çağrısı yapan Vali Özdemir Çakacak ise şunları söyledi: "Şehirler daha fazla yatırımcı çekmek, turizmden daha fazla pay almak için koyasıya mücadele içinde. Mersin bu yarışta ön sıralarda yer almak için tüm özelliklere sahip. Zengin tarihi, ılıman iklimi, güzelliklerle dolu coğrafyası, yetişmiş insan gücü ve canlı sosyal hayatıyla hem yaşamak hem ziyaret etmek hemde yatırım yapmak için ideal bir şehir. Bu imkan ve güzellikleri yaratıcı ve yenilikçi yöntemlerle daha etkin ve güçlü biçimde dünyaya duyurmak, anlatmak ve tanıtmak için kentin tüm dinamikleri olarak bir strateji ve plan doğrultusunda hareket etmemiz gerek" diye konuştu.

Zirve, Özel İstişare Toplantısı ve ulusal markaların başarı hikayeleri ile devam edecek.

-Salondan görüntüler

-katılımcılardan görüntüler

-Protokol üyelerinden görüntüler

-Ekonomi Platformu Başkanı Feridun Gündüz"ün konuşması

-Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın konuşması

-Vali Özdemir Çakacak'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MERSİN (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement