Mersin Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 23 Nisan'ı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Mersin Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 23 Nisan'ı Kutladı

Mersin Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 23 Nisan\'ı Kutladı

Mersin milletvekilleri ve belediye başkanları, birer mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.

22.04.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin milletvekilleri ve belediye başkanları, birer mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, yayınladığı mesajda, tüm çocukların bayramını kutlayarak, "Bugün, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı bağımsızlık mücadelesini başlatan ve bu mücadeleyi zaferle sonuçlandıran, şartlar ne olursa olsun esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan ve bundan tam 94 yıl önce demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin temellerinin atıldığı birinci meclisin açılış günüdür. Bugün, kardeşliğin ve sevginin paylaşıldığı, farklı din, dil ve kültürlere ait değişik ülke çocuklarının bir araya gelerek kaynaşmalarına vesile olan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı günüdür. Sevgili çocuklar; 94 yılda her alanda büyük yol alan ve güçlenen ülkemizi, yarının büyükleri olarak daha da ileriye taşıyacağınıza olan inancım tamdır" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da millet olarak milli iradenin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. yıldönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını bildirdi. 23 Nisan 1920'nin, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' olan çocuklar için bir şenlik olduğunu belirten Uzun, "Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güç ve bilgiyle geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir" ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise 23 Nisan'ın, Türkiye'nin kurtuluşu için canını verenlerin evlatlarını onurlandırarak mutlu etmek için Atatürk tarafından, dünyada ilk kez çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunun altını çizdi. Ulusal egemenliğin ve Atatürk Türkiye'sinin sembolünün TBMM olduğunu kaydeden Atıcı, şöyle devam etti: "Çocuklarımıza eşit bir gelecek, daha çok özgürlük, daha çok demokrasi, daha çok refah, daha çok mutluluk getirme kararlığımız ile çocuklarımızın ve geleceğe umutla bakan tüm yurttaşlarımızın bayramını kutlarım."

Egemenliğin tek ve mutlak sahibi ulusun bu yetkisini temsilcileriyle kullanmaya başlamasının, küllerinden doğan Cumhuriyet'in kurucusu olma onurunu taşıyan TBMM'nin açılışıyla gerçekleştiğini vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, demokratik, laik ve hukuka dayalı bir ülke olarak sonsuza dek kararlılıkla yaşayacağına inanan Atatürk, bugünü çocuklarımıza emanet etmiştir. Bugünün çocuklara bir bayram olarak armağan edilmesi, aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan bir inancın ifadesidir. Aydınlık yarınlarımızı kucaklayacak olan, çocuklarımızın güçlü kolları olacaktır."

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ise mesajında, 23 Nisan'ın, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı gün olduğunu ifade ederek, "23 Nisan sadece TBMM'nin açılışı değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da mesajında, Atatürk'ün TBMM'nin kuruluş kutlamalarını, çocuklara armağan etmiş olmasının 23 Nisan'a farklı bir coşku kattığını belirterek, "En değerli varlığımız olan çocuklarımızın, güzel bir ortamda yetişmeleri, hiçbir sıkıntı ve güçlük çekmeden yaşamlarını sürdürmeleri temel amaçlarımız. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza mutlu bir gelecek diliyor, tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bütün çocuklarımızın her günü bayram sevinciyle yaşayacağı güzel günlerin özlem ve umudu içindeyiz. Özgür ve demokratik bir ülkede geleceğimiz olan çocuklarımız için barış, eşitlik ve adalet istiyoruz."

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da iyi bir nesil için çocukların iyi ve doğru bir şekilde bilinçlendirilmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Eğer çocuklarımıza iyi bir gelecek hedefliyorsak, bu hedefe giden yol yine çocuklarımızdan geçiyor. Geleceğimiz için, ülkemiz için çocuklarımıza 23 Nisanları doğru anlatabilmeliyiz. Gelecek çocuklarımızın elindedir" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Milletvekilleri ve Belediye Başkanları 23 Nisan'ı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement