Mersin Otogarındaki İşyerleri Yeni Otogarın Fiyatlarından Memnun Değil - Son Dakika
Yerel

Mersin Otogarındaki İşyerleri Yeni Otogarın Fiyatlarından Memnun Değil

Mersin Otogarındaki İşyerleri Yeni Otogarın Fiyatlarından Memnun Değil

Mersin Otogar, Yazıhane ve Otobüsçüler Derneği Başkanı Cumali Akpolat, yeni otogar yapılırken eski esnafların görüşlerinin sorulmadığını savunarak, "Şimdi yeni otogar ile ilgili ihaleler yapılıyor.

21.07.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Otogar, Yazıhane ve Otobüsçüler Derneği Başkanı Cumali Akpolat, yeni otogar yapılırken eski esnafların görüşlerinin sorulmadığını savunarak, "Şimdi yeni otogar ile ilgili ihaleler yapılıyor. Yerler için inanılmaz yüksek 100 bin TL'nin üzerinde rakam çıkartılıyor. Bu rakamlar olunca, otobüs kaldırmamazı, bizim orada faaliyet göstermememiz mümkün değil" dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Başkan Akpolat, 35 yıllık eski bir otogarın artık tarih olmaya hazırladığını ifade etti. Yeni otogar yapılırken eski otogardaki esnafın haklarının sorulmadığını ifade ederek Akpolat, "Yeni yönetimin açıklamalarına göre ihale yapılıyor. Tabi bu ihale yapılırken de çok yüksek bir rakam,inanılmaz bir rakam, yeni fiyat 100 bin TL'nin üzerinde. Bu rakamlar olunca, otobüs kaldırmamız, bizim orada faaliyet göstermemiz mümkün değil. Yeni arayışlar içerisinde şu andaki esnaf. Orada aileleriyle birlikte 20 bine yakın insan ekmek yiyor. Fiyatlar böyle olursa bizim orada faaliyet göstermemiz imkansız" şeklinde konuştu.

Mersin'deki yetkililere Adana'yı örnek gösterdiklerini belirten Akpolat, "dana yılda 17 bin iken Mersin'de 100 bin TL diyor. Bunun yanı sıra Konya, Kayseri, Niğde hatta Ankara var. Bu şehirlerin rakamlarının çok çok üstünde bizim rakamlarımız. Yani buradaki belediye niye böyle bir yola başvurdu anlamış değiliz. İnanılmaz bir sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah çözeriz diye düşünüyoruz. Yönetimle çalışmalarımız devam ediyor. Bunu çözebileceğimize inanıyorum. O rakamların dışından bir de açık ihale yapılıyor. Dışarından birileri bir belge ile isteği gibi ihaleye girebilecek. Yani buradaki esnafın hiçbir esprisi kalmıyor. Orada 35-40 yıldır hizmet eden esnaf senle birlikte aynı şartlara sahip oluyor. Bunu çözmeye çalışıyoruz. Otogar olarak bütün tutuyoruz. Orada bir hak alınacaksa veya verilecekse hep birlikte verilecek. Yaklaşık 20 tane iş yeri, 32 yazıhane, 82 firma var. Daha önce yeni otogar yapılmış iller var ama eski esnafa hakları verilmiş. Yeni yapılan otogarlar ilk önce eski esnafa teklif edilir içindeki esnaf devam ettirecekse bir rakam söylenir devam etmeyecekse zaten yerine insanlar alınır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Otogarındaki İşyerleri Yeni Otogarın Fiyatlarından Memnun Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement