Mersin Sahilleri Suriyeli'lerle Doldu - Son Dakika
Güncel

Mersin Sahilleri Suriyeli'lerle Doldu

Mersin Sahilleri Suriyeli\'lerle Doldu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen binlerce Suriyeli, aşırı sıcak hava nedeniyle halk plajlarını doldurdu.

26.07.2016 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e yerleşen binlerce Suriyeli, aşırı sıcak hava nedeniyle halk plajlarını doldurdu. Hayatı durma noktasına getiren, 40 dereceyi bulan sıcaklardan bunalarak haşema ve kıyafetleri ile sahile gelen Suriyeliler, kentin en gözde plajlarından olan ve adını antik liman kenti Soli Pompeipolis'ten alan Soli halk plajını doldurdu. Suriyeliler denize girip gönüllerince eğlenirken, çocuklar da savaştan uzak sahilde oyun oynama şansı yakaladı.

Suriyelilerin yoğunluğu nedeniyle Türklerin kendilerini adeta yabancı hissettiği sahilde neredeyse boş şezlong kalmadı. Bazı yerleşim birimlerindeki sayıları nedeniyle 'Suriye mahallesi' olarak ifade edilen yerler oluşturmaya başlayan sığınmacılar, ortak yaşam alanlarının da her yerinde görülebilir duruma geldi.

167 bini kayıt altında toplam 320 bini aşkın Suriyeli'nin yaşadığı Mersin'de sığınmacılar ortak yaşam alanlarının her yerinde görülebilir duruma geldi. Özellikle hafta sonları cadde ve sokaklar boşalırken, bunaltan sıcak hava nedeni ile su parkları, sahiller ve havuzlar tıklım tıklım doldu.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Sahilleri Suriyeli'lerle Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement