Mersin Smmmo Başkanı Göktaş, Başkanlık Görevinden İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Mersin Smmmo Başkanı Göktaş, Başkanlık Görevinden İstifa Etti

Mersin Smmmo Başkanı Göktaş, Başkanlık Görevinden İstifa Etti

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, 17 yıldır sürdürdüğü oda başkanlığı görevinden bugün istifa etti.

25.03.2015 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, 17 yıldır sürdürdüğü oda başkanlığı görevinden bugün istifa etti. Sağlık sorunları nedeniyle yönetime veda ettiğini belirten Göktaş, oda yönetimi ve üyeler tarafından gözyaşlarıyla ayakta alkışlanarak uğurlandı.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz günlerde İstanbul'da ameliyat olan Mersin SMMMO Başkanı Göktaş, doktorunun tavsiyesi üzerine uzun yıllardır sürdürdüğü oda başkanlığına veda etti. Göktaş, SMMMO konferans salonunda düzenlediği toplantıyla oda başkanlığı ve yönetimdeki görevinden, Mersin SMMMO'nun 25. kuruluş yıl dönümü olan bugün itibariyle ayrıldığını açıkladı. Göktaş'ın veda toplantısına Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı katılırken, oda üyeleri, personel ve stajyerler de başkanlarını yalnız bırakmadı.

Oldukça duygusal anların yaşandığı, bazı çalışanların gözyaşlarına hakim olamadığı 'veda' açıklamasında Göktaş, Mersin SMMMO'nun 25 Mart 1990 yılında resmen kurulduğunu anımsattı. "Bugün 25. kuruluş yıl dönümümüz. Allah'tan daha nice 25 yıllara odamızı başarılardan başarılara koşarak devam etmesini diliyorum" diyen Göktaş, muhasebe ve mali müşavirlik mesleği icra edenlerin bu başarıyı götüreceklerine inandığını söyledi. Oda kurulduğundan bugüne kadar Eğitim ve Staj Komisyonu'nda, 1994-1998 yılları arasında oda sekreterliği, 1998 yılından bu yana da Oda Başkanı olarak hizmet verdiğini anlatan Göktaş, kendisinden sonraki dönemde başarıların artarak devam edeceğine yürekten inandığını kaydetti.

"İKİNCİ BAHARIMDA DA YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Ani bir rahatsızlık sonucunda 28 Şubat 2015 tarihinde İstanbul'da özel bir üniversite hastanesinde Whiplee denilen pankreas, mide, safra kesesi ve 12 parmak bağırsağı ile ilgili ameliyat olduğunu açıklayan Göktaş, "Pankreasımda kist vardı, o bölümü alındı, midenin dörtte biri alındı, safra kesesi ile 12 parmak bağırsağının tamamı alındı. Çok şükür bugün karşınıza çıkıp bu konuşmayı yapabilme şansını da yakaladım. Allah yüzümüze baktı, patoloji de temiz çıktı. Demek ki, Allah'ın iyi kuluymuşuz. Sizlerin hayır dualarıyla ben inanıyorum ki, bu ikinci baharımda da yaşamaya devam edeceğim. Yine mesleğimizi, başkan olarak değil ama bir muhasebeci olarak sürdüreceğim" dedi.

25 yıllık dönemde amacının en iyisini yapmak olduğunu ve bu çerçevede çalıştığını vurgulayan Göktaş, "Bu arada kırdığımız, üzdüğümüz insanlar olabilir. Onlardan özür diliyorum. İnsanoğludur, hepimiz hata yapabiliriz. Önemli olan genelde doğruyu yakalamak, o yönden de doğruyu yakaladığıma inanıyorum. Sizlerin de takdir edeceğinize inanıyorum. Bir başarı varsa, bu bir ekip işidir. Bugün kadar ekip anlayışıyla çalıştık. Hiçbir ayrım gözetmeden, sadece meslektaş olarak hareket ettik ve bugünlere kadar da alnımızın akıyla geldiğimize inanıyorum ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizin benden sonra da aynı şekilde devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

"SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ODA BAŞKANLIĞI GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM"

Ani gelişen sağlık sorunu nedeniyle görevini sürdürmesinin imkansız hale geldiğine işaret eden Göktaş, "Oda Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği ile TESMER Mersin Şubesi Başkanlığı görevlerimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Veda ediyorum ama sadece başkanlığa ve yöneticiliğe veda ediyorum. Odanın bir üyesi olarak, benden sonraki başkanımın ve yöneticilerimin vereceği görevleri gücüm yettiği oranda yerine getirmeye çalışacağıma huzurlarınızda söz veriyorum. Ben mesleğimi seviyorum, mesleğime aşığım. Onun için de bana ne tür görev verilirse koşa koşa gelirim. Güzel bir gün. Kuruluşumuzun 25. yılında böyle kalabalık bir hazırun önünde Allah herkese böyle görevi bırakmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Göktaş, konuşmasının ardından Yönetim Kurulu üyeleri ve salonda bulunanlar tarafından ayakta alkışlanırken, oda personeli ve stajyerlerin gözyaşları ve çiçeklerle uğurlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Smmmo Başkanı Göktaş, Başkanlık Görevinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement