Mersin - Spastik Engelli Özlem, Hayata Resimle Tutunuyor - Son Dakika
Güncel

Mersin - Spastik Engelli Özlem, Hayata Resimle Tutunuyor

Mersin - Spastik Engelli Özlem, Hayata Resimle Tutunuyor

Spastik engelli Özlem, hayata resimle tutunuyorMERSİN'de yüzde 99 spastik engelli 39 yaşındaki Özlem Binboğa resim yaparak hayata tutunuyor.

28.04.2016 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spastik engelli Özlem, hayata resimle tutunuyor

MERSİN'de yüzde 99 spastik engelli 39 yaşındaki Özlem Binboğa resim yaparak hayata tutunuyor.

İşçi emeklisi Bünyamin Binboğa, engelli kızı Özlem ile birlikte gezmek için Mezitli Belediyesi Sanatevi'ne gitti. Engeli nedeniyle kendisini ifade edemeyen ancak çevresinde olanları ve söylenenleri anlayabilen Özlem, sürekli resim yapanları izledi. Bunu fark eden baba ve resim öğretmeni Hikmet Uysal, Özlem'e ilk önce fırça tutmasını, ardından da resim yapmasını öğretti. Tekerlekli sandalyesi ile tuval başına geçen Özlem Binboğa, resim öğretmeni Uysal eşliğinde soyut resimler yapmaya başladı. Bünyamin Binboğa, "Resim Özlem için bir tutku oldu, hayata daha çok bağlandı. Bu Özlem'i de bizi de çok mutlu etti. Hiçbir ihtiyacını kendisi gideremezken, burada fırça tutmayı öğrendi" dedi.

Özlem Binboğa'nın misafir olarak atölyeye geldikten sonra resim yapmaya başladığını ifade eden resim öğretmeni Hikmet Uysal da, "Özlem'in hiç bir hareket yapamazken resim karşısında, boya karşısında bütün vücudunu harekete geçirmesi, zevkle resim yaptığını görmek bizi şaşırttı. Özlem bu tabloyu yapabildi ve güzel şeylerde çıkardı. Kendisini ifade edebildiği şeyi yaptı. Ama en önemlisi yüzündeki mutluluğun ifadesi beni çok etkiledi. 65 yaşında bir resim öğretmeni olarak bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Spastik Engelli Özlem, Hayata Resimle Tutunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement