Mersin Tanıtım Günleri Ankara'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin Tanıtım Günleri Ankara'da Başladı

Mersin Tanıtım Günleri Ankara\'da Başladı

Mersin Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla bu yıl Ankara’da ikinci kez düzenlenen ‘Mersin Tanıtım Günleri’, Atatürk Kültür Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

28.04.2016 22:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl Ankara'da ikinci kez düzenlenen 'Mersin Tanıtım Günleri', Atatürk Kültür Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mersin, Ankara ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirleri ve önemli konukları ağırlayan 'Mersin Tanıtım Günleri', ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi ve Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün 'Toroslardan Saraya Zarafet' adlı yöresel kıyafetler defilesi ile başlayan açılış töreninden sonra kurdele kesilerek protokol üyeleri ve konuklar stantları ziyaret etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ELVAN: "MERSİN, KÜLTÜREL KİMLİĞİ İLE DE BURADA TANITILIYOR"

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Mersin Tanıtım Günleri'nde burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Ankara'da Mersin Günleri, Ankara'da Akdeniz rüzgarının esmesi demektir. Çukurova rüzgarının, Toroslar rüzgarının esmesi demektir. Bütün değerleri ile tam anlamı ile bir Mersin bayramı yaşayacağımız bu 4 gün, en çok Ankara'da yaşayan Mersinli hemşehrilerimizi memnun edecektir. Mersin günlerinin düzenlenmesinde Valiliğimizin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çok emeği var. Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'a ve Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Mersin Tanıtım Günleri sadece sıradan bir tanıtım organizasyonu değil, Mersinli hemşehrilerimizin gönül yüceliğinin, yürek enginliğinin aşikar kılındığı bir ortamdır. Burada sadece Mersin'in zenginlikleri tanıtılmıyor, burada aynı zamanda büyük Türk kültürüne karışan ana damarlardan biri olan Mersin, kültürel kimliğiyle de tanıtılıyor" dedi.

VALİ ÇAKACAK: "MERSİN, ZENGİN BİR TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise bu yıl 'Mersin Tanıtım Günleri'nin ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak, "Turizm dünyada en hızlı gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Dünyanın bütün ülkeleri turizm sektöründeki pastadan daha büyük pay almanın çabası içerisindeler, bu anlamda kendilerini tanıtıyorlar. Mersin, Türkiye'nin küçük bir örneği olarak sahip olduğu binlerce yıllık medeniyetleriyle, bizlere bırakmış olduğu kültür mirasıyla, deniziyle, yaylalarıyla oldukça zengin bir turizm potansiyeline sahiptir. Biz de Mersinliler olarak Valiliğimiz himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyemizle, ilçe belediyelerimizle, meslek kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, Mersin'in tüm dinamikleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde bu tanıtımı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Burada sadece Mersin'in değil ülkemizin ihtiyacı olduğu birlik ve beraberliğin temsilcisi olarak, bütün kent bileşenleri olarak bu organizasyona gönül verdik" ifadelerini kullandı.

KOCAMAZ: "MERSİN, ÖTEDEN BU YANA CAZİBE MERKEZİ OLMUŞTUR"

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin, sadece günümüzde değil tarihin derinliklerinden bu güne kadar hep cazibe merkezi, ilgi odağı olmuş bir kent. Böylesine güzel, böylesine tarihi böylesine bir kültür mirasına hizmet etmenin hep birlikte onurunu yaşıyoruz. Mersin'de yaşamaktan, ekmeğini yemek, suyunu içmek, havasını teneffüs etmekten gurur duyuyoruz. Mersin, Akdeniz'in en geniş şehri. Stratejik açıdan da önemli bir kent. İmajıyla, kültür miraslarıyla yani her şeyiyle bir yeryüzü cenneti" dedi.

Mersin'i Ankara, Türkiye hepsinden önemlisi dünya ile buluşturmak gayretinde olduklarını vurgulayan Kocamaz, "Dünyanın neresinde bir turizm etkinliği varsa Mersin'i oraya taşıyoruz. Belki geçmişte Mersin'in tanıtılması konusunda çok zaman kaybettik. O yüzden kaybettiğimiz bu zamanı bu tür etkinliklerle çok iyi şekilde değerlendirerek telafi etmek istiyoruz. Bugün buradaki amacımız da Mersin'in tanıtılmasına katkı sağlamak. Mersin'i, Türkiye'nin kalbinde Ankara'da temsil etmek, Mersin'in değerlerini buradaki insanlarla buluşturmak. Bu etkinliklerin ülkemizde birlik ve beraberliği kuracak bir altyapı oluşturmasını diliyorum" diye konuştu.

Mersin Tanıtım Günleri'nin ilk günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisinin ardından sunuculuğunu By Sempatik'in yaptığı Gürbüz Gözüm ve Orkestrasının verdiği konser ile devam etti. Açılış gününde Turgay Başyayla da konser verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Tanıtım Günleri Ankara'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement