Mersin- Türk Pavarotti Hakan Aysev Mersinlileri Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Mersin- Türk Pavarotti Hakan Aysev Mersinlileri Büyüledi

Mersin- Türk Pavarotti Hakan Aysev Mersinlileri Büyüledi

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi olan ve benzerliği nedeniyle de 'Türk Pavarotti' olarak anılan tenor Hakan Aysev, muhteşem bir konser verdi.

10.05.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'nin öğrencisi olan ve benzerliği nedeniyle de 'Türk Pavarotti' olarak anılan tenor Hakan Aysev, muhteşem bir konser verdi.Hakan Aysev, 14'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında merkez Mezitli İlçesi'ndeki Soli Pompeiopolis'te sahne aldı. Konsere CHP Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ile sanatseverler katıldı. Şef Kudret İmralı yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın eşlik ettiği açık hava konserinde tenor Aysev, Neşet Ertaş, Özdemir Erdoğan, Zülfü Livaneli gibi Türk bestecilerinin yanı sıra operaların ünlü aryalarını da seslendirdi. Aysev, şarkıları söylerken alanı dolduranlar da zaman zaman eserler eşliğinde dans ederken zaman zamanda hareketli parçalara kendilerini kaptırarak oynayıp, şarkılara eşlik etti.

Konser sırasında konuşan Aysev, Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ni gerçekleştirenlere teşekkür ederek, "Muhteşem bir festival. Bu şehrime yakışan bir festival, çünkü bu şehrin kültürel altyapısı muhteşem. Bence bu şehir kendine çok yakışanı yapıyor. Festivalde dünya çapında sanatçılar ve sesler var. Ayağınıza gelmişken ne olur konserlere gidin" dedi. Kilolarından da yakınan Aysev, şunları söyledi:

"Operacıların genelde kilolu olduğunu biliyoruz. Bu büyük bir dert ama bu şişman adamdan ya da kilolu kadından güzel sesler gerçeğini bize göstermiyor. Bu çok zor bir meslektir. Şimdi düşünün Othello söylemişsiniz, inanılmaz bir kahraman. Operası sahnede 4 perde, 3,5 saat sürüyor. Sahnede her şeyi yaşıyorsunuz, kahramanlığı, savaşı, aşkı yaşıyorsunuz. Bir de iyi söylediyseniz, iyi de bir alkış alıyorsunuz. Olmuş gece 12. Git eve birazcık brokoli, birazcık kıvırcık marul böyle hayat mı geçer, geçmedi. Dolayısıyla kilolarda alınıyor. O yüzden genelde opera sanatçıları olarak kiloluyuz. Yapacak bir şey yok. ya benim gibi başka metotlarla kilo verilecek, ne kadar kilo verseniz de birazcık tombiklik kalıcı oluyor."

Aysev konserini muhteşem bir performansla noktalarken sahneye gelen Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, sanatçıya teşekkür etti. Tarhan, Aysev'in konserine Granada parçası ile başladığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

AYSEV'DEN MEZİTLİ BESTESİ SÖZÜ

"Ben Granada'yı gördüm. Mezitli, Granada'dan çok daha güzel. Mezitli'nin güneşi Granada da çok daha güzel. 6-7 bin yıllık Mezitli'nin adı Soli'den, güneşten gelmektedir, güneşin kenti Mezitli'dir. Dilerim bir gün Hakan Bey ya da bir başka sanatçımız, nasıl Granada parçası varsa Mezitli adıyla Mezitli parçasını da burada da söylerler" demesi üzerine mikrofonu alan Aysev, "Sayın başkan o zaman söz veriyorum, bununla ilgili olarak yeni bir beste yapacağız" diyerek söz verince Başkan Tarhan da kendisine teşekkür ederek çiçek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin- Türk Pavarotti Hakan Aysev Mersinlileri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement