Mersin Üniversitesi'nde Ders Başı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin Üniversitesi'nde Ders Başı Yapıldı

Mersin Üniversitesi\'nde Ders Başı Yapıldı

Mersin Üniversitesi'nde ders başı yapıldı MERSİN Üniversitesi (MEÜ), düzenlenen bir törenle Çiftlikköy Kampüsü'nde ders başı yaptı.

05.10.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi'nde ders başı yapıldı

MERSİN Üniversitesi (MEÜ), düzenlenen bir törenle Çiftlikköy Kampüsü'nde ders başı yaptı. Üniversitede ilk dersi ise elevizyon programcısı Süleyman Beledioğlu verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kurum müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Rektör Çamsarı, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'ne geçildi. Oda orkestrasının mini konseri ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Çamsarı, her yıl güçlenen bir yapıya sahip olduklarına söyledi. Üniversite bünyesinde akademik yapıyı güçlendirecek adımlar atmaya de3vam ettiklerini belirten Çamsarı, "Geçtiğimiz hafta Anamur meslek Yüksekokulu yeni binasını açtık. Sağlık Meslek Yüksekokulu içini yaptık. Kurulması onaylanmış Diş hekimliği Fakültesi üniversitemizi güçlendirecek. 136 yatak kapasiteli Onkoloji hastanesi açıldığında bölgede büyük bir eksik giderilmiş olacak. Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin kadın doğum polikliniğinin bir bölümünde hizmet verecek tüp bebek merkezi hazır durumda" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, akademik yılın ilk dersini eğitimci, yazar ve televizyon programcısı Süleyman Beledioğlu üniversitede ilk dersi verdi. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Beledioğlu, üniversiteyi kazanmaları ile birlikte öğrencilerin zorlu bir yola girdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Biz, 'İlim Çin'de de olsa gidin öğrenin' diyen peygambere, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen bir dünya lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sahibiz. Nereden bakarsanız bakın bizlere telkinler veren, bize yol gösteren manevi değerlerimiz var. Bilimin sahibi ve kotası yoktur. Dünyanın en mutlu ve akıllı insanları kendilerine, 'Sevdiğim işi yapmam karşılığında bana para ödemelerini nasıl sağlayabilirim' sorusunu sorarlarmış. Sizde bu soruya doğru yanıt verebiliyorsanız, emin olun ki hem aklınızı güzel kullanıyorsunuz hem de mutlu olacaksınız demektir. Akşam eve gelince, iş yerinin bütün şikayetlerini gören ama oradaki güzellikleri fark etmeyen bir insanın yaşadığı mutsuzluk ailesine de yansıyacaktır. Bu yüzden doğru iş seçimi tüm yaşamınızı etkileyecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Üniversitesi'nde Ders Başı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.


Advertisement