Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi\'nde Mezuniyet Coşkusu

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ), 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı.

30.06.2015 22:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ), 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler, diplomalarını törenle aldı.

MEÜ Çiftlikköy Kampüsü Stadyumu'nda düzenlenen tören, öğretim elamanları ve mezun öğrencilerin resmi geçidiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden tören, Rektör Ahmet Çamsarı'nın konuşmasıyla sürdü. 1992 yılında kurulan Mersin Üniversitesi'nin bugün 19. mezunlarını verdiğini belirten Çamsarı, "Şu anda 14 fakülte, 8 yüksekokul, 12 meslek yüksekokul ve 5 enstitümüz bulunmaktadır. Bu birimlerde görev yapan nitelikli akademik ve idari personel, öğrencilerimize üst düzey bir eğitim ortamı sunmaya çalışmaktadır. Öğrencilerimiz kendileri için hazırlanan bu ortamda, gerekli niteliklerle donatılmakta, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaya çalışılmaktadır. Üniversitemizin sahip olduğu akademik olanaklar hiç kuşku yok ki, geçtiğimiz 20 yıl içerisinde ciddi düzeyde arttı. Birçok fakültemiz akredite oldu. Bu çalışmalar diğer birimlerimiz için de sürmektedir" dedi.

Konuşmasında anne-babalara seslenen Çamsarı, "Bugün yıllardır hayalini kurduğunuz bir gün. Maddi ve manevi pek çok fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz çocuklarınızın mezun olduğu gün. Duyduğunuz bu mutluluğu paylaştığımızı bilmenizi isteriz. 4 yıl önce Türkiye'nin dört bir yanında gelerek MEÜ ailesine katılan öğrencilerimiz, umarım kendilerini hayata bağlayacak ve başarılı olacak şekilde kendilerini yetiştirme imkanı bulmuşlardır. Bundan sonraki yaşamlarında mesleki bilgilerini kazanmış olmalarını umarak buradan uğurluyoruz. Umudumuz, öğrencilerimizin öncelikle ailelerine, sonra ülkemize ve insanlığa faydalı birey olmalarıdır" diye konuştu.

Ardından mezun öğrencilere hitap eden Çamsarı, şöyle devam etti: "4 yıl boyunca gösterdiğiniz çabaların karşılığını aldınız. Belki zaman zaman hiç bitmeyecek gibi gelen üniversite hayatınızın artık sonundasınız. Ancak bu son aynı zamanda sizler için yeni bir başlangıç olacaktır. Öğrencilikten yetişkinliğe eriştiğiniz bu dönemde, sizler için her şeyin iyi güzel ve istediğiniz gibi olmasını diliyorum. Umarım bundan sonra yolunuz hep açık ve aydınlık olur."

"ÜNİVERSİTELER, BULUNDUKLARI BÖLGENİN KALKINMASINDA LOKOMOTİF GÖREVİ ÜSTELENEN ÖNEMLİ KURUMLARDIR"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, mezuniyet törenlerinin, öğrenciler, hocalar ve veliler için göstermiş oldukları maddi ve manevi özverinin sonucunu görme ve yaşama anlamı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını vurguladı. Mersin Üniversitesi'nin, kurulduğu günden itibaren çok sayıda nitelikli eleman yetiştiren ve bu konuda çalışmalar yapan, Türkiye'nin köklü üniversiteleri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret eden Çakacak, "Üniversiteler, öğrenci yetiştiren kurumların yanında, bulundukları ilin ve bölgenin sorunları ile ilgilenen ve çözüm üreten, bulundukları ilin gelişmesinde ve kalkınmasında lokomotif görevi gören önemli kurumlardır. MEÜ de başta Valiliğimiz olmak üzere, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, Mersin ve bölgenin sorunlarına çözüm üretme noktasında her zaman katkı sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"DONANIMLI GENÇLERİMİZLE AYDINLIK YARINLARA ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Dünyanın son derece hızlı, bilimsel teknolojik ilerlemelere, sınır tanımaz ekonomik ve sosyal gelişmelere, siyasal değişikliklere, beklenmedik kültürel ve sanatsal oluşumlara sahne olduğuna dikkat çeken Çakacak, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni dünya düzeninde bilgiye ve bilime en fazla yatırım yapan ülkeler, büyük bir avantaja sahip olmaktadırlar. Esasen günümüz dünyasında bu konularda başarı sağlamış ülkelerin, çağdaş uygarlıkta ve teknolojide ileri düzeyde oldukları ve dünya ekonomisini kontrol ettikleri bilinmektedir. Bu gerçekten hareketle, günümüzün modern toplumları bilgiye önem vermekte, bilgi toplumu olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu nedenle, çağın değişen şartlarına ayak uydurabilmek, öne çıkan değerlere sahip, çağdaş bir toplum olarak yaşayabilmek için bilgiyi üst düzeyde kullanabilen, hızlı gelişim ve değişim sürecine ayak uydurabilen bir bilgi toplumu olmamız gerektiğini biliyoruz. Eğitimi de ülkemiz için genç nüfus yapısından yararlanmayı sağlayacak en önemli unsur olarak stratejik önemde görüyor, bilgi çağının gereklerine uygun olarak iyi yetişmiş donanımlı gençlerimizle aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inanıyorum."

Vali Çakacak, konuşmasının son bölümünde mezun öğrencilere seslenerek, "Hayat boyu devam eden öğrenme süreci içinde bugün ailelerinizin yoğun fedakarlıkları neticesinde mezun olarak hayatınızın belli bir periyodunu bitirdiniz. Bundan sonra artık öğrendiklerinizi uygulamaya geçirerek kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınız yaşamın başka bir evresine adım attınız. Bu nedenle hayata atılmanızın başlangıcı olan bu mezuniyet döneminin arzuladığınız yaşam için iyi bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Sizin başarınızla hocalarınız ve ailelerinizle birlikte bizler de gurur duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi öğrencilere plaketleri Vali Çakacak tarafından, belgeleri ise Rektör Çamsarı tarafından verilirken, bölüm birincilerinin belgeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özgür Sanal, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen tarafından verildi.

Tören, mezuniyet konseri ile son buldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement