Mersin Vali Çakacak Orman Varlığımız Artıyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Vali Çakacak Orman Varlığımız Artıyor

Mersin Vali Çakacak Orman Varlığımız Artıyor

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, orman varlığının arttığını söyledi.

23.03.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, orman varlığının arttığını söyledi.

Orman Bölge Müdürü Abit Baca'yı Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeni ile makamında ağırlayan Vali Çakacak, konuyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı, değerlendirmelerde bulundu. Kamuoyunda orman varlığının azaldığına dair bir düşünce olduğunu ifade eden Vali Çakacak, "Kamuoyunda hep orman varlığı azalıyor deniyor ama istatistiklere baktığımızda yeşilliklerin azaldığını söyleyemeyiz. 1970'li yıllarda sahip olduğumuz orman varlığına baktığımızda 21 milyon hektara ulaşmamış orman varlığı olduğunu görürüz. Bugün 22 milyon hektar civarında orman varlığımız var. Ağaçlandırma seferberliği yaptığımız iller birbirleri ile yarış içerisinde girdi. Son 12 yıl içerisinde 3 milyar 250 bin fidan dikildi" dedi.

Orman Bölge Müdürü Baca ise daha yeşil bir çevre için çalıştıklarını vurgulayarak "Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak için arkadaşlarımız ile birlikte tüm gayretimizle çalışıyoruz. İnsanlarımıza daha yeşil bir çevre bırakmak için ormancılar olarak daima göreve hazırız" diye konuştu.

Müdür Baca, getirdiği 2 adet fidanı ve orman ürünlerinden hazırlanmış sepet Vali Çakacak'a sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Vali Çakacak Orman Varlığımız Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement