Mersin Valisi Çakacak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Mersin Valisi Çakacak Açıklaması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ramazan ayında sahip olunan dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığının sadece bu ayda değil yıl boyunca gösterildiği takdirde toplumsal barışa en büyük katkının sunulacağını ifade etti.

22.06.2016 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ramazan ayında sahip olunan dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığının sadece bu ayda değil yıl boyunca gösterildiği takdirde toplumsal barışa en büyük katkının sunulacağını ifade etti.

Çakacak, Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin İl Müftülüğü tarafından Muğdat Camisi Hacı Süleyman Özdiker Konferans Salonu'nda gerçekleşen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ramazan ayında ibadet yaparken aynı zamanda yokluk çeken insanların halini daha iyi anladıklarını ifade eden Çakacak, bu ayda insanların birbirlerine daha fazla sevgi ve saygıyla bakmaları gerektiğini kaydetti.

Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin Ramazan ayında yapıldığını aktaran Çakacak, şöyle devam etti:

"Millet olarak sahip olduğumuz yardımlaşma ve dayanışma duygusunu sadece bu mübarek ayda değil yılın 12 ayında da görmek istiyoruz. Milletimizi ayakta tutan en önemli bağlarımızdan biri de kardeşlik bağımızdır. Milletimizin inancından ve kültüründen aldığı ilhamla insanlığını, kardeşliğini ve komşuluğunu en güzel şekilde gösteriyor. İlimizde, 170 bin civarında Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu güzel şehrin güzel insanları birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ruhuyla onlara ensar olmanın gereğini yapıyorlar. Bu mübarek ayda insanlarımız birbirlerine karşı daha hoşgörülü oluyor, öfkelenmek yerine çoğu zaman anlayış gösteriyorlar. Bu sayede de çıkabilecek birçok olumsuzluğun önüne geçiliyor. Önceki gün okullarda başarılı olan yetim çocuklarla iftar yaptık. Hediyelerin dağıtıldığı bu programda, çocukların gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi. Ramazan ayında sahip olduğumuz dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığımızı sadece ramazanda değil yıl boyunca gösterebilirsek toplumsal barışa en büyük katkıyı sunmuş oluruz."

Çakacak, millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da pekişmesine ihtiyaç olduğunu belirterek, vatandaşlardaki sağduyu ve vakur duruş sayesinde ülkemizin çekilmek istendiği oyunlara fırsat verilmeyeceğini ve türlü imkansızlıklar içerisindeyken Anadolu'nun birliği, beraberliği ve kardeşliği sayesinde bugünlere ulaştığını sözlerine ekledi.

İftar programına, İl Müftüsü Ali Melek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin Valisi Çakacak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement