Mersin Valisi Farklı İnançlara Mensup Vatandaşlarımızla İftar Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mersin Valisi Farklı İnançlara Mensup Vatandaşlarımızla İftar Yaptı

Mersin Valisi Farklı İnançlara Mensup Vatandaşlarımızla İftar Yaptı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, insanın Allah'ın yarattığı varlıkların en değerlisi olduğunu belirterek, "İnsanı değerli kılan, insana ait olan değerlerdir. Güzel ahlak insanın en büyük zenginliğidir. Ahlakı eksik olanın 'değer' olarak ifade edilmesi mümkün değildir" dedi.

13.07.2013 11:17  Güncelleme: 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali, Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) tarafından 'Diyalog ve Hoşgörü' temasıyla düzenlenen iftar yemeğinde farklı inançlara sahip vatandaşlarımız ile bir araya geldi. Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'ndeki (ASİAD) organizasyonda yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali, insanları bir araya getiren en büyük değerin 'kardeşlik' duygusu olduğunun altını çizdi. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı'nın da toplumun yoksullarına karşı birey olarak görevlerimizi hatırlatan önemli zaman dilimi olduğunu dile getirerek, "Her ibadet insanı zenginleştiren ibadetlerdir. Bir bütün olarak aynı duygularla birlikte yol almak gerektiğini unutmamalıyız. Allah'ın yarattığı bütün varlıkların en özeli olan insanı değerli kılan, insana ait olan değerlerdir. Güzel ahlak insanın en büyük zenginliğidir. Ahlakı eksik olanın 'değer' olarak ifade edilmesi mümkün değildir. Dünyanın her neresinde ahlaksızlık varsa temelinde inançsızlık vardır. Bunun çözümü değerlerimize yeniden dönmektir" şeklinde konuştu.

Mersin'in bir bütün olarak Türkiye'ye ait değerleri barındıran bir kent olduğuna işaret eden Vali, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe elde edemeyeceğimiz hiçbir hedef yoktur. MEKADİM bu filizin yeşermesinde önemli bir öncülük yapmaktadır" ifadesini kullandı.

MEKADİM Başkan Sebahattin Batmaz ise insanın özel bir varlık olduğunu söyledi. İnsanın her yanıyla incelenmesi gerektiğine vurgu yapan Batmaz, hakiki özü kavranmadan insana yapılacak her türlü müdahalenin yanlış olacağına dikkat çekerek, Ramazan Ayı'nın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Bir ve diri olmak adına Mersin'in tüm kesimlerinin bir araya geldiğini kaydeden Alevi-Bektaşi Eğitim ve Kültür Derneği Yöneticisi Ali Muhmani Koşan da, Mersin'in bütün inanç yollarının kesiştiği bir kent olduğunu ifade ederek, ilimizin Türkiye'nin bir maketi olduğunu aktardı.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise bizim bir anadolu kültürümüz olduğunu,tüm inançları ve renkleri, bütün güzellikleri bağrında yaşattığını ifade ederek ilelebette yaşatacağına bu mübarek ramazan ayında bundan hiç kuşkusu olmadığını söyledi.

İl Müftüsü Ali Melek de;Sevginin olduğu yerde hoş görünün var olduğunu,sevgisizliğin olduğu yerde ise nefretin olduğunu söyledi.

Vali ve beraberindekiler, Mezitli Ulu Cami'de kılınan Teravih Namazının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet ederek çay içip sorunlarını dinledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mersin Valisi Farklı İnançlara Mensup Vatandaşlarımızla İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    09:14 Kırıkkale'de Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3370 liradan, avro 35,1300 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada doların alış fiyatı 32,3350 lira, satış fiyatı ise 32,3370 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 35,1280 lira, satış fiyatı ise 35,1300 lira olarak açıklandı. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3000 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1710 lira idi.

  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı
    08:39 Hacılar Erciyesspor, Erzincan Ulalarspor maçında berabere kaldı

    Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta mücadele veren Hacılar Erciyesspor, sahasında Erzincan Ulalarspor ile 1-1 berabere kalarak haftayı galibiyetle tamamlayamadı. Antrenör Emin Altındağ, üzüntüsünü dile getirirken, takımın pes etmeyeceğini ve liderliği korumak istediklerini belirtti.

  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.


Advertisement