Mersin Yazar Ayşe Arman: Kadın Sadece Doğurmaya Teşvik Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Mersin Yazar Ayşe Arman: Kadın Sadece Doğurmaya Teşvik Ediliyor

Mersin Yazar Ayşe Arman: Kadın Sadece Doğurmaya Teşvik Ediliyor

Yazar Ayşe Arman: Kadın sadece doğurmaya teşvik ediliyorMERSİN'de bir alışveriş merkezinin konuğu olarak gelen Türkiye'nin en başarılı kadınlarından Ayşe Arman ve Saba Tümer, kadınlarla çok özel bir söyleşi yaparak keyifli anlar yaşadı.

12.03.2016 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Ayşe Arman: Kadın sadece doğurmaya teşvik ediliyor

MERSİN'de bir alışveriş merkezinin konuğu olarak gelen Türkiye'nin en başarılı kadınlarından Ayşe Arman ve Saba Tümer, kadınlarla çok özel bir söyleşi yaparak keyifli anlar yaşadı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman ile televizyonun sevilen yüzü Saba Tümer, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki etkinliğe katıldı. Her yaştan kadın ve erkeğin ilgi gösterdiği söyleşiye ilk olarak Ayşe Arman geldi. Arman, burada yaptığı konuşmasında son yıllarda gündemden düşmeyen kadına yönelik şiddette değindi. Arman, 2015 yılında 284 kadının şiddet nedeni ile yaşamanı yitirdiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün şiddetin gölgesinde buruk bir şekilde kutlandığını söyledi. Arman, kadına yönelik şiddetin her geçen artarak şiddetini devam ettirdiğini ifade ederek, "Asılda biz buraya nereden geldik? Atatürk'ten öncede kadınlar soyutlanmış varlıklardı. 2'nci sınıf, ezilen, yok sayılan, sömürülendi. Yıl 1923, Cumhuriyete kavuşturduğumuz yıllarda Mustafa Kemal Atatürk o dönem için kimsenin aklının almayacağı bir şey söyledi, 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' dedi. Bu inanılır gibi değil. Fakat o günden bugüne kadın statüsü kabul edilir değil" dedi.

Son yıllarda Türkiye'de kadına olan bakışı 2'ncı sınıf vatandaş olmayı değirdiğini kaydeden Arman, "Çocuk yaştaki kızların eş olarak satılması önlenemediği gibi her geçen günde artıyor. Kız çocukların eğitimden yoksun bırakılması da hayli yükselmiş bir durumdadır. İmam nikahının da kapısı yeniden açıldı. Kadın sadece doğurmaya teşvik ediliyor. Kadınlar insan fabrikası gibi görülüyor. Doğurganlık tabi ki bir kadının en muhteşem devrimci özelliğidir ama kaç çocuk doğuracağına, doğurup doğurmayacağına sadece ve sadece o kadının kendisi karar verir ve vermelidir. Kadınların tek özelliği doğurmaları değil, çalışma hayatında pek çok başarılı kadın var. Fakat kadınlar sadece evde otursun isteniyor. Evde de şiddet, dayak, taciz, tecavüz, her gün binlerce kadın tecavüze uğruyor. Gazetelerin 3'ncü sayfalarının yarısını bu mesele kaplıyor. Geçen yıl erkeklerin evliliğe bakışı nedeni, boşanmak istediği için, daha fazla adamın kahrını çekmek istemediği için 284 kadın öldürüldü. Kadınlar seslerini yükselttikçe bir şeyler değişiyor. Hepimiz Artvin'de olduğu gibi sesimizi yükseltmeliyiz" diye konuştu.

Arman'ın ardından Saba Tümer geldi. Bunun üzerine Arman sorduğu çeşitli sorularla Saba Tümer'i konuşturarak söyleşiye katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Yazar Ayşe Arman: Kadın Sadece Doğurmaya Teşvik Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement