Mersin Yıldızlar Projesi - Son Dakika
Yerel

Mersin Yıldızlar Projesi

Mersin Yıldızlar Projesi

Mersin’de suçlu çocuk oranının azaltılmasına yönelik olarak gönüllü kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle yürütülecek olan ’Mersin Yıldızlar Projesi’nin startı, Suriyeli göçmenlerin de katıldığı halı saha futbol turnuvası ile verildi.

03.05.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de suçlu çocuk oranının azaltılmasına yönelik olarak gönüllü kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle yürütülecek olan 'Mersin Yıldızlar Projesi'nin startı, Suriyeli göçmenlerin de katıldığı halı saha futbol turnuvası ile verildi.

Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Mezitli Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Mersin Sahil Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülecek projeye, Suriye'den göçle gelen insanlar da dahil edildi. Mersin Sahil Spor Kulübü'nün 2013 yılında hayata geçirdiği ve Valilik Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen 'Aydınlık Yarınlar İçin Ver Elini' adlı projenin devamı niteliğindeki 'Mersin Yıldızlar Projesi', Mersin'de son dönemde hayata geçirilen en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olarak görülüyor.

Proje kapsamında düzenlenen halı saha futbol turnuvasında final müsabakaları gerçekleştirildi. Mezitli Muhittin Develi İlköğretim Okulu'nun halı sahasında gerçekleştirilen müsabakaları Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Eski Başkanı Yargıtay Üyesi ve Sahil Spor Kulübü Onursal Başkanı Salim Çevik de izledi.

Müsabakalar sonunda konuşan Vali Özdemir Çakacak, SODES projeleri ile önemli destekler verdiklerini belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik olarak sivil toplum kuruluşlarımızın hazırladıkları çeşitli projeleri desteklemekteyiz. Sahil Spor Kulübü Derneği Onursal Başkanı tarafından hazırlanmış ve Valiliğimizce uygun görülerek SODES kapsamında desteklenmesine karar verilen bu proje ile toplumun her kesiminden gençlerin sporun birleştiriciliği altında bir araya gelmesi sağlanmıştır. Bunu son derece önemsiyoruz. Çünkü spor vesilesiyle insanlar ve ülkeler birbirine daha da yaklaşmaktadır. Sporun kardeşlik, dostluk ve barış olduğunu unutmamalıyız" dedi.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİ MUTLU GÖRMEK BİZİ DE MUTLU EDİYOR"

Projeye Suriyeli göçmenlerin de dahil edilmesinin memnuniyet verici olduğunun altını çizen Çakacak, "Suriye'de 2011 yılında patlayan iç karışıklıklar ne yazık ki bir insanlık dramına dönüştü. Milyonlarca insan evlerini, barklarını ve yurtlarını terk ederek dağıldılar. Bugün Türkiye olarak 2 milyon, Mersin olarak da 110 bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. Misafirlerimize, kardeşlerimize ve dostlarımıza elimiz, kapımız ve gönlümüz daima açıktır. Suriyeli kardeşlerimiz bizim aynı zamanda komşumuzdur. Türk milleti, yüzyıllar öncesinde bile Avrupa'dan inançları dolayısıyla memleketlerini terk etmek zorunda kalan insanlara kucak açmış bir millettir. Avrupa'dan hayatlarını kurtarmak üzere Anadolu'ya sığınan insanlara nasıl kucak açtıysak, bugün komşularımıza ve kardeşlerimize bizim kucak açmamız büyük bir millet ve güçlü bir devlet olmanın gereğidir. Bizim kapımız, gönlümüz ve soframız her zaman Suriyeli kardeşlerimize açıktır ve açık olmaya da devam edecektir. Onları böyle sosyal faaliyetler içerisinde mutlu olarak görmek bizleri de mutlu etmektedir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Akdeniz Oyunları kapsamında birçok spor tesisinin kente kazandırıldığına dikkat çekerek, "Mersin'in spor kenti olması yolunda bu tesislerin dolu dolu kullanılması lazım. Gençlerimizin ve çocuklarımızın spora yönelmesi, sporun barış ve kardeşlik duygularını geliştirmesi bizim için çok önemli. Türk milleti tarih boyunca sıkıntı içerisinde olan insanlara destek vermiştir, onların problemlerinin çözümünde rol almıştır. O yüzden Suriyeli kardeşlerimizin çektikleri acıların bir nebze olsun hafifletilmesi bizim için önemli bir görevdir" ifadelerini kullandı.

"PROJEDEN 730 KİŞİ FAYDALANIYOR"

Projenin hayata geçirilmesinde büyük rol üstlenen Yargıtay Üyesi ve Sahil Spor Onursal Başkanı Salim Çevik ise, projenin yaklaşık 9 yıllık bir proje olduğunu ifade ederek, "20 kişiyle başlamıştık. Göç mağduru, suça sürüklenen çocuklar, tek ebeveynli çocuklar, yoksul aile çocuklarına faaliyetler devam ederken, 2013 yılında SODES'e başvurduk ve 200 kişiye ulaştık. Şu an 730 civarında öğrencimiz var. Futbol, basketbol, voleybol, badminton ve uzak doğu sporları olmak üzere çeşitli branşlarda eğitim veriyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlamaya yönelik çeşitli geziler tertip ediyoruz. Suriye'den ilimize gelen insanlarımız ile göçle gelen grup sayısı farklı bir boyut kazandı. Yurtdışından göçle gelenlerin de bu projeye dahil edilmesi düşünüldü. Suriyeli kardeşlerimizin mağdur olduğunu görünce projeyi genişletme kararı aldık ve Suriyeli göçmenleri de bu projeye dahil ettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kupa töreni ve madalya takdimine geçilirken, Suriyeliler arasında gerçekleştirilen dostluk kupası finalini kazanan takım şampiyonluk kupasını Vali Özdemir Çakacak'tan aldı. Çakacak'a büyük ilgi gösteren Suriyeli göçmenler, fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Yıldızlar Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement