Mersin Yöresel Ürünleriyle Yörex'te - Son Dakika
Yerel

Mersin Yöresel Ürünleriyle Yörex'te

Mersin Yöresel Ürünleriyle Yörex\'te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalkınma Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) Mersin de yöresel ürünleriyle katılıyor.

21.09.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) Mersin de yöresel ürünleriyle katılıyor.

ATB öncülüğünde TOBB ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl 7-11 Ekim tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek YÖREX Mersin de yöresel ürünleriyle katılıyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Yöresel Ürünler Fuarı'nın içeriği ile ülkenin, özellikle Anadolu kentlerinin ekonomisinin kalkınmasının çok önemli araçlarından, tanıtım alanlarından biri olduğuna dikkat çekti. Aşut, "YÖREX, yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemesi, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlaması, bu ürünlerin katma değerini arttırması ve bu ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmesi için çok önemli. Ayrıca yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmek ve iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında eriyip gitmesine engel olması adına olağan üstü katkı koyan bir organizasyondur" diye konuştu.

MERSİN CEZERYESİ YÖREX'TE

YÖREX'e düzenli olarak katıldıklarını belirten Aşut, YÖREX'e bu yıl coğrafi işaretli Mersin cezeryesi, Mut zeytininin yanı sıra çok sayıda ürünle katılacaklarını kaydetti. Aşut, "Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olan, yöresinin adını almış ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artmasına destek olan bu oluşum aynı zamanda adını almış, ancak tescillenmemiş ürünleri, coğrafi işaretler başta olmak üzere benzeri belgelendirmeler ile tescillenmesini teşvik etmesi açısından da hayati bir önem taşımakta ve doğrudan rekabet gücümüzü arttırmaktadır" dedi.

ODA VE BORSALARIN KAYNAŞMASI İÇİN ÖNEMLİ

Aşut, YÖREX'in oda ve borsaların yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaşması, iletişimlerini geliştirmesi ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlaması açısından da tam bir iletişim ağı olduğuna dikkat çekti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Yöresel Ürünleriyle Yörex'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement