Merzifon'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu - Son Dakika
Yerel

Merzifon'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu

Merzifon\'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yeni inşa edilen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binasının açılışı yapıldı.

11.04.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yeni inşa edilen Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binasının açılışı yapıldı.

Açılış törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsan Ağaoğlu, diğer yetkililer, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Yeni istasyonun personelin motivasyonunu artıracağına, yapılan hizmetlerin kalitesini yükselteceğine ve bugüne kadar belirledikleri ve gelecekte ulaşmak istedikleri stratejik performans hedeflerine ulaşmada çok önemli katkı sağlayacağına inandığını belirten Emniyet Müdürü Artunay, "Merzifon Bölge Trafik İstasyon Amirliği hizmet binamız zemin kat dahil 2 katlı olarak planlanmış olup 650 metrekare kapalı alanı bulunmaktadır. Bölge Trafik Şube Müdürlüğümüz toplam 251 kilometre sorumluluk alanında 1 şube müdürü, 1 komiser, 2 komiser yardımcısı, 6 başpolis ve 80 polis memuru olmak üzere toplam 90 personel ve 20 araç ile hizmet vermektedir. Merzifon Bölge Trafik İstasyon Amirliğimiz ise 88 kilometre sorumluluk alanında 1 komiser, 1 başpolis ve 36 polis memuru olmak üzere toplam 38 personel ve 7 araç ile hizmet vermektedir" dedi.

İstasyonun Edirne Kapıkule'den Ağrı Gürbulak Kapısı'na kadar uzanan bin 788 kilometrelik D-100 karayolunun tam ortasında, Merzifon- Samsun karayolunun 5. kilometresinde bulunduğuna değinen Artunay, "Ülkemizin batı ve kuzeybatı Anadolu karayolu hatlarını Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz karayolu hatlarına bağlayan çok önemli bir kavşak noktasında bulunan istasyon sorumluluk bölgemizden Karayolları Genel Müdürlüğü'nce her yıl düzenli olarak yayınlanan trafik ve ulaşım istatistiklerine göre yılda yaklaşık 5.5 milyon araç transit geçiş yapmaktadır. Bu oran günlük rakamlara indirgendiğinde yaklaşık 15 bin 500 aracın istasyon sorumluluk bölgesinden geçtiği görülmektedir" diye konuştu.

Merzifon'un jeopolitik konumu itibariyle önemine dikkat çekip devletin sağlık ve trafik hizmetlerine öncelik tanıdığına işaret eden Vali Çomaktekin de, "Merzifon çok önemli bir kavşak noktasında. Karadeniz'e İç Anadolu'ya açılan bir kapı. Doğu ve Batının kesişme noktası. Günde binlerce aracın seyir halinde olduğu bir noktada bulunuyor. Sağlık ve trafik hizmetlerine çok önem veriyoruz. Trafik denetimlerinin sağlıklı işlemesi için ana yol üzerinde modern bir binaya kavuştuk. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış kurdelesini kesen Vali Çomaktekin ve beraberindekiler binayı gezip Bölge Trafik Şube Müdürü İsmail Yılmaz'dan bilgi aldılar. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merzifon'a Yeni Bölge Trafik İstasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement