Merzifon - Arınç: Yanlış Yapmış Olsaydım, Millet Bana Yüzde 50 Oy Vermezdi - Son Dakika
Güncel

Merzifon - Arınç: Yanlış Yapmış Olsaydım, Millet Bana Yüzde 50 Oy Vermezdi

Merzifon - Arınç: Yanlış Yapmış Olsaydım, Millet Bana Yüzde 50 Oy Vermezdi

Arınç: Yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu söyleyerek, "Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlar da buna yardım ediyor' demesin.

19.05.2015 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arınç: Yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, en büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu söyleyerek, "Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse 'Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlar da buna yardım ediyor' demesin. Şom ağızlarınızı kapatın. Eğer ben bir yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi" dedi.

Bugün karayolu ile Ankara'dan Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. 2001 krizine değinerek, vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Arınç, "Tam bu felakette biz geldik. Millet bizi kurtuluş olarak gördü. Biz de milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Sözümüz millete hizmetti, millete hizmet ediyoruz. Gece gündüz Sayın Tayyip Erdoğan 12 yıl Başbakanlık yaptı. Günde 2 saat dinlendiğini bilmem. Sayın Davutoğlu emaneti aldı. Günde 3 saat uyuduğunu bilmem, millet için koşuyorlar, yatırımlar yapıyorlar, temel atıyorlar, açılışlar yapıyorlar, öyle işler yapıyoruz ki toprağın üstünde işimiz bitti. Karşımıza deniz çıktı. Karanın bittiği yerde denizin altına girdik. 60 metre altından Marmara'ya geçiriyoruz. Asya'yı Avrupa'yı birbirine bağlıyoruz. Şimdi daha fazlasını yapacağız" dedi.

En büyük hedeflerinin terör belasını bitirmek olduğunu kaydeden Bülent Arınç, "Bu memleketlere çok şehitlerimiz geldi. Anadolu'nun her yerine geldiği gibi, Amasya'mızdan da Merzifon'umuzdan da subayıyla, astsubayıyla, askeriyle, hakimiyle, savcısıyla, kadınıyla, çocuğuyla ne çok cenazeler geldiğini hepimiz biliyoruz. Artık bu cenazeler gelmesin, bu gözyaşları dökülmesin ve memlekete huzur ve barış olsun diye çalışıyoruz. Ben bu düşüncemi bugüne kadar muhafaza ettim. Hiçkimse bizi vatan hainliğiyle suçlamasın, hiç kimse Kürtler bu ülkeyi bölecek, bunlarda buna yardım ediyor, demesin. Şom ağızlarınızı kapatın. Eğer ben bir yanlış yapmış olsaydım, millet bana yüzde 50 oy vermezdi. Ben 2009'da bu işe başladım. 2011'de bizi vatan hainliğiyle suçlayan oldu. Bizi ülkeyi bölmekle suçlayan oldu. Çözüm sürecine hayır kampanyaları açanlar oldu. Ama 21 milyon 500 bin kişi yüzde 50, 'ben çözüm süreci istiyorum, bu ülkede silahlar sussun, terör sussun, annelerin gözyaşları bitsin, şehit cenazelerimizin her gün önünde saf tutmaktan kurtulalım' diyen yüzde 50 desteği aldım. Ben başkasını dinlemem artık, ben millet nasıl istiyorsa bunun çözülmesini ona göre bu işi çözeceğim" diyerek şöyle devam etti:

"Bu seçime giderken yüz kişiyle anket yapın, 99'u diyor ki 'AK Parti tekrar iktidara gelecek.' Ama birileri de şunu söylüyor; 'AK Parti iktidara gelmesin.' Neden? 'Çünkü AK Parti'den bıktık, usandık.' Peki ülke ne hale gelir? 'Ne hale gelirse gelsin.' Hatta utanmadan bazıları diyor ki 'AK Parti gitsin de ülke isterse yansın, yıkılsın.' Bunu söyleyenler çok yanlış yapıyorlar. Bunu söyleyenler bu ülkeye zulüm ediyorlar. Bunu söyleyenler bilesiniz ki ihtiras gözlerini bürümüş insanlardır. Seçimler bir yarıştır. Biz de medeni bir yarış yapıyoruz. Seçime giren bütün partiler takdir edilecek bir iş yapıyorlar. İster barajı aşarmış, ister aşmazmış, o partileri ben saygıyla selamlıyorum. Çünkü demokratik hayatın unsurları partilerdir diyor anayasa. İktidarı tökezletmek, diz çöktürmek istiyorlar. İyi de bende onlara meydan okuyorum. Bizden daha iyisini bulun, tek başına iktidara getirin, size selam duracağım."

Merzifon'daki mitingin ardından Bülent Arınç, Amasya'ya geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merzifon - Arınç: Yanlış Yapmış Olsaydım, Millet Bana Yüzde 50 Oy Vermezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement