Merzifon'da Süt Üretici Çiftçilere Kredi Desteği - Son Dakika
Yerel

Merzifon'da Süt Üretici Çiftçilere Kredi Desteği

Merzifon'da Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı çiftçilerin düşük faizli kredi kullanımıyla ilgili birlik ile Şekerbank arasında protokol imzalandı.

10.01.2015 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon'da Süt Üreticileri Birliğine kayıtlı çiftçilerin düşük faizli kredi kullanımıyla ilgili birlik ile Şekerbank arasında protokol imzalandı.

Birlik binasında düzenlenen imza töreninde konuşan Merzifon Süt Üreticileri Birliği Başkanı Güner Aslan, 17 şirket ve bin 350 üyesi olan süt birliğinin menfaatine olacağını düşündükleri bir imza attıklarını belirtti.

Üreticinin süt birliğini sahiplendiğini ifade eden Aslan, "Üreticilerimiz, bu birliğin kendilerine ait olduklarının bilincindedir. Bu süt üreticisinin ve çiftçinin parası, geçmiş senelerde yaşanan kuraklıklar, çiftçiyi ve süt üreticisini zor durumda bıraktı. Üreticimiz açısından şartlar uygun olabilir ama ödeyebilecekleri kadar krediyi kullanmaları gerekir. Bizim gibi işletmelerde üretici ve birlik arasında mesafe oluyor. Bizim birliğimizin büyümesinde ve güçlenmesindeki en büyük etken işte bu süt üreticisinin ve çiftçinin sahiplenme duygusu" dedi.

Şekerbank Bölge Müdürü Süleyman Kutlu ise çiftçiye katkı için faiz oranlarını aşağı çektiklerini, 2 yıla kadar yüzde 16'dan, 2 yıldan sonra yüzde 17'den kredi vereceklerini söyledi.

İyi insanlarla ve iyi üreticilerle çalışmak istediklerini belirten Kutlu, "Bize kredi için başvuran çiftçilerimizin desteğini hızlı şekilde yetişeceğiz. Krediyi 3 gün içerisinde sonuçlandıracağız. Üreticilerimize verdiğimiz hasat kartı olacak, kendileri ödeme günlerini kendileri ayarlayacak" diye konuştu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon'da Süt Üretici Çiftçilere Kredi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement