Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı - Son Dakika
Güncel

Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

Merzifon ilçe Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

03.02.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon ilçe Emniyet Müdürlüğü, telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Merzifon Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, yaptığı açıklamada, kendilerini hakim, savcı, polis olarak tanıtıp vatandaşlardan para talep eden dolandırıcılara itibar edilmemesini istedi.

Telefonla para veya kontör dolandırıcılığı yapanların geliştirdikleri çeşitli yöntemlerle aradıkları kişiyi ikna etmeyi başardıklarını anlatan Süer, "Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, aranan kişiye kimlik bilgileri, telefon numarası ya da banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini, kullanıldığını söylüyor. Kendisini emniyet amiri, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çeşitli vaatlerde bulunarak vatandaşların dolandırıyor" dedi.

Çoğunlukla dolandırıcıların mağdurlara karşı polis telsiz sesi eşliğinde korku verdiklerini bildiren Süer, şunları kaydetti:

"Konuşma sırasında kurbanlarına operasyonun tamamlanmasının ardından paralarının örtülü ödenek hesabından kendilerine gönderileceğini söylüyorlar.

Şüpheliler son zamanlarda ise yöntem değiştirerek dolandırıcılık olaylarında, mağdurlardan para ve altınları çöp tenekelerine veya verdikleri adreslere bırakmalarını istiyor. Bazı olaylarda kurbanlarını kendilerini uyarmak için telefonla arayan gerçek görevli polislerimize 'Siz sahte polissiniz. Ben onlara inanıyorum. Parayı gönderiyorum' diye söylüyor. Emniyet birimlerinde verilen hizmetlerle ilgili vatandaşlardan herhangi bir ücret kesinlikle talep edilmemekte. Bu şekilde telefonla aranılan vatandaşlarımız karşı tarafın söylemlerine asla itibar etmemeli, herhangi bir hesap numarasına para kesinlikle yatırmamalı, dolandırıcıların verdikleri adreslere ziynet eşyası veya para bırakmamalıdır. Bu tarzda bir yaklaşımla karşılaşan şahıslar en yakın kolluk kuvvetine zaman kaybetmeden gitmeli veya ücretsiz olan 155 - 156 nolu telefon numaraları arayarak kolluk kuvvetine bilgi vermelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Telefon Dolandırıcılarına Karşı Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement