Merzifon Osb Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Merzifon Osb Toplantısı Yapıldı

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısı yapıldı.

24.12.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısı yapıldı.

Amasya Valisi Vali İbrahim Halil Çomaktekin, toplantıda yaptığı konuşmada, Merzifon OSB'nin ekonominin büyümesine, gelişmesine ve istihdama önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Sanayicilerin teknolojiye ayak uydurmasını isteyen Çomaktekin, "Bu konuda sıkıntıları varsa teşviklerimiz olsun. Rekabet edebilmesi için maliyetlerini düşürmeleri gerekiyor. Amasya'da sanayi ile uğraşan kardeşlerimizi, sektörü ilgilendiren kurum ve kuruluşlarla sürekli bir araya getirip, sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Amasya'da mobilya altyapısını güçlendirme projeleri bulunduğunu, bunun 5,5 milyon avroluk bir proje olduğunu bildiren Çomaktekin, şöyle konuştu:

"İhale süreci başladı, baharda temelini atacağız. Avrupa Birliği'nin Horizon AB çerçeve programları var. Tamamen Ar-Ge'ye, yenilikçiliğe ve inovasyona dayalı büyük ölçekli projelerdir. Ar-Ge ve üniversitenizle işbirliğine gidildiğinde Avrupa Birliği de katkı sunacaktır. Önümüzdeki dönemde bu anlayışla Merzifon OSB'nin gelişmesi için çok önemli katkılarımız olacaktır. Bugüne kadar Merzifon OSB'ye katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum."

Toplantıya Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gümüşhacıköy Kaymakamı ve Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Altınay ile ilgililer ve Merzifon OSB'de faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Osb Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement