Mescid-i Aksa'daki Gerilim - Son Dakika
Güncel

Mescid-i Aksa'daki Gerilim

Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

13.09.2015 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazze'deki Filistinli gruplar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

Filistinli grupların Gazze'de düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden ihlallerinin amacının, Aksa'yı Müslümanlar ile Yahudiler arasında bölmek ve akabinde mescidi yıkmak olduğu savunuldu.

Toplantıya katılan Hamas, İslami Cihad, Halk Direniş Cephesi, Mücahitler Hareketi, Özgürler Hareketi, Halk Cephesi ve Halk Direniş Hareketi adına sözü alan Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, İslam dünyasını, Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılar karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarını Müslümanlara kapatmasını kınayan Rıdvan, "Aksa'ya el sürmek, inancımıza, kutsallarımıza bir saldırıdır. Mescidin zamansal ve mekansal olarak bölünmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Rıdvan ayrıca Filistin yönetimine, İsrail ile "güvenlik iş birliğine" son vermesi ve elini direnişin üzerinden çekerek Kudüs'ü Yahudileştirmeyi hedefleyen İsrail planlarıyla mücadele etmesi çağrısında bulundu.

Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci, İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel'in eşliğinde Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail'in Filistinlilere müdahalesi, başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere birçok kişi ve hareket tarafından kınanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'daki Gerilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement