Mescid-i Aksa Hafızları Pursaklarlılar ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Mescid-i Aksa Hafızları Pursaklarlılar ile Buluştu

Mescid-i Aksa Hafızları Pursaklarlılar ile Buluştu

Pursaklar Belediyesi’nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği “Mescid-i Aksa Hafızları Ankara Buluşması” programında Filistinli hafızlar okudukları Kur’an tilaveti ile gönüllerde taht kurdu.

16.04.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pursaklar Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği "Mescid-i Aksa Hafızları Ankara Buluşması" programında Filistinli hafızlar okudukları Kur'an tilaveti ile gönüllerde taht kurdu.

Pursaklar Belediyesi ve Elden Ele Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Mescid-i Aksa Hafızları Ankara Buluşması binlerce insanı bir araya getirdi. Saray Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Müftüsü Cemal Çıkrık, Elden Ele Derneği Genel Başkanı Hasan Hüseyin Daloğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kur'an tilaveti ile başlayan program Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve Ankara İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korusu'nun konseri ile devam edip, hafızların okudukları Kur'an tilaveti ile sonlandı.

Programda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, "Filistin'de acı var, ızdırap var, zulüm var. Bizler bunu hissetmeliyiz, onların yanında olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü bizim dinimiz her zaman zalime karşı mazlumun yanında olmamızı emrediyor. Kendimiz için istediğimizi bir başkası için isteyemiyorsak gerçekten iman etmiş olamayız" dedi.

Belediye Başkanı Çetin'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Elden Ele Derneği Genel Başkanı Hasan Hüseyin Daloğlu ise, "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa için Siyonist Yahudi'nin korsan devleti, çoluk çocuk demeden herkesi katlediyor. Mescid-i Aksa için herkesin yapacağı bir şey vardır. Kudüs işgalden kurtulmadıkça Müslümanlar rahat edemez. Zulme karşı en güçlü ses Türkiye'den çıkmaktadır. Mazlumların sığındığı ülke Türkiye olmuştur" diye konuştu.

"İMAM HATİP NESLİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Programa konuşmacı olarak katılan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Çiçek, İslam dünyasının adı konulmamış üçüncü dünya savaşı içinde olduğunu belirtti. "Her tarafta Müslümanların kanı akıtılmakta" diyen Çiçek, "Müslümanların yer altı ve yer üstü zenginlikleri başkaları tarafından paylaşılmaktadır. Ruhsuz köpük haline geldiğimizde yani kitabı, dini, sünneti, İslam'ı bir kenara bıraktığımız zaman düşmanlarımız bizden korkmayacaktır. Bu tarihi dönemeç noktasında -özellikle- imam hatip nesline büyük görevler düşüyor" dedi.

Memleketin bütün düşüşlerinde kalkışını sağlayanların imam hatip nesli olduğunu ifade eden Halil Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bu ülkenin cumhurbaşkanı imam hatip neslidir, başbakanı imam hatip neslidir, sizin belediye başkanınız imam hatip neslidir. O nedenle büyük hedefler, büyük gayretlerle elde edilir. Bilginizi iyi geliştirmeniz lazım. Çok okumanız lazım. İmam hatip neslimize büyük görevler düşüyor. İslam'ı ve Resullulah'ı bu topluma anlatma, tanıtma görevi düşüyor. Bilgilerimiz hayata yansımıyorsa onun bir önemi kalmıyor. Amelsiz olarak yüklenen bilginin bir faydası olmayacaktır. Yapmamız gereken bu kutsal yolculukta ilim ve bilgi ile birlikte istikameti yakalamak. Dünya genelinde gençlik bir buhran yaşıyor. Vahyin terbiyesinden uzaklaşıldı. Bizler vahyin terbiyesinden istifade etmeliyiz. İslam'ı tanıyacağız ve bu topluma tanıtacağız. Bilgimizle birlikte istikametinizi belirlemeliyiz."

Hafızların okuduğu Kur'an tilaveti ile finali yapılan programda protokol üyelerine ve Mescid-i Aksa hafızlarına plaket takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mescid-i Aksa Hafızları Pursaklarlılar ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement