Mesiad 'Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Mesiad 'Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Mesiad \'Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödülleri\' Sahiplerini Buldu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödül Töreni’ne katıldı.

21.12.2014 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödül Töreni'ne katıldı.

Yenişehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Vali Çakacak'ın yanı sıra, Mersin milletvekilleri Mehmet Şandır, Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, il protokolü, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda sanayici ve iş adamı da hazır bulundu. Törende konuşan Vali Çakacak, günümüz küresel ekonomik yapısının içerisinde kalkınmanın tek başına kamu eliyle sağlanabilmesinin ve sürdürülebilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, sürdürülebilir kalkınmanın ancak kamu-özel sektör işbirliği ile etkin, verimli ve kalıcı bir yapıya kavuşabileceğinin altını çizdi. Bu bağlamda sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların sivil toplum kuruluşu bünyesinde bir araya gelerek kamu ile birlikte omuz omuza verdiğini söyleyen Çakacak, bu birlikteliğin Türkiye ve Mersin için pozitif katma değer sağladığını belirterek, "Bu kapsamda bizlere düşen en büyük görev, sanayi alanında düzenleyici, tedbir alıcı, teşvik edici ve destekleyici uygulamaları yerelde uygulayarak yatırımcının önünü açmak, karşılaşabilecekleri engelleri süratla ortadan kaldırarak tüm imkanlarımız ile sanayicilere destek olmak ve devletimizin sağladığı huzur ve istikrar ortamının devamlılığını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların yüzde 1,84'ünün Mersin'de bulunduğuna dikkat çeken Çakacak, "Tam bin 158 tane firma ilimizde faaliyet göstermektedir. Bunun yanında İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları endeksinde ilimizde faaliyet gösteren 7 şirket yer almaktadır. Bu sayıların değerli girişimcilerimizin özverili çalışması ve ülkemizdeki ekonomik istikrar ile çok kısa sürede daha da artacağına olan inancım tamdır. İlimizde 126 firmanın faaliyet gösterdiği Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve gelişme alanında bulunan tüm parsellerin tahsis edilmesi ve yer talep eden firma sayısının giderek artması sebebiyle ilimize sanayi ticaret ve istihdam açısından önemli faydalar sağlayacak yeni organize sanayi bölgelerine ihtiyaç duyulduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Dış ticarette Avrupa ülkelerinin önemli bir paya sahip olduğunu söyleyen Çakacak, "Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik durgunluk ve bölgedeki siyasi istikrarsızlığa rağmen Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılı hedefleri doğrultusunda devletimizin tüm organları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte var gücümüzle özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Mersinimizi layık olduğu seviyeye el birliğiyle yükselteceğiz. Allah Mersin'e her türlü güzelliği zenginliği vermiş. Demografik ve inanç yapısıyla, tarımıyla, lojistiğiyle, sanayisiyle, ticaretiyle ve serbest bölgesiyle Mersin gerçekten Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Bu güzellikleri yaşamasını bilmek lazım. İlan edilmiş 8 tane turizm bölgemiz var. Çukurova Uluslararası Havaalanı gibi büyük bir proje var. Ayrıca, Türkiye'nin 6'ıncı büyük ekonomisine sahibiz. Bu bile aslında Mersin'de çok şeylerin yapıldığını gösteriyor. Ama yapılması gereken daha çok şey var. Çünkü çok daha büyük bir potansiyele sahibiz. İşte bunların bizzat Valiliğimizin koordinesinde sayın milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ticaret sanayi odamız, borsamız ve sivil toplum örgütlerimizle toplanıp nelerin yapılması gerektiğini her zaman konuşmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül alan iş insanları ve girişimcilerine ödülleri verilirken, MESİAD Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü'ne layık görülen Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin ödülünü Vali Çakacak'ın elinden aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesiad 'Yılın İş İnsanları ve Girişimcileri Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement