Meski'den Anamur'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Meski'den Anamur'da Bilgilendirme Toplantısı

Meski\'den Anamur\'da Bilgilendirme Toplantısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Anamur’da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

24.12.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Anamur'da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Türe, MESKİ Mali Hizmetler Daire Başkanı Osman Topçu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Murat Aydın ve Kaçak Şube Müdürü Ali İhsan Gücük ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin yaptığı açılış konuşmasının ardından MESKİ yetkilileri, kurum ile ilgili bilgiler vererek, 2016 yılında Anamur'a yapılacak yatırımları da anlattılar.

Yetkililer, 63 adet içme suyu deposu bulunan Anamur'a 33 bin 770 metre içme suyu borusu döşendiğini belirterek, Atıksu Arıtma Tesisi'nin hizmete girdiğini, Anamur, Ören, Çarıklar ve Bozdoğan'ın 50 yıllık su ihtiyacını Otluca kaynağından karşılayacak olan içme suyu projesinin de bitmek üzere olduğunu kaydettiler.

Bu projenin inşaatının 2016 yatırım programına alındığını ve maliyetinin de 40 milyon lira olduğunu vurgulayan yetkililer, 2016'da yapılması planlanan çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdiler:

"Anamur merkez içme suyu şebeke rehabilitasyonu yapılacak. Karadere, Bozdoğan, Çukurabanoz, Ormancık mahalleleri kanalizasyon projesi hazırlanacak. Çataloluk, Çarıklar, Evciler, Çukurabanoz, Emirşah, Abanoz Yaylası Şıhardıç yerleşim birimi ve Ovabaşı mahallelerinin içme suyu projeleri hazırlanacak. Ören ve Çarıklar kanalizasyon projeleri revize edilerek inşaatlarına başlanacak. Sarığaç ve Güleç mahallelerinde içmesuyu amaçlı sondaj açılacak. Çamlıpınaralanı Mahallesi'nde mevcut içme su tesis projesi uygulanacak. Aşağıkükür Mahallesi'nde içme suyu amaçlı etüt çalışması yapılacak. Ören'de yeni bir içmesuyu sondajı açılacak. Lale Mahallesi'nde içme suyu tesisi kaptajları yenilenecek. İl genelinde yağmur suyu master plan çalışmaları başlayacak."

Sunumun ardından toplantıya katılan mahalle muhtarlarının sorunları ve talepleri de dinlendi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski'den Anamur'da Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement