Meski'den 'Berdan'da Yüzmeyin' Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Meski'den 'Berdan'da Yüzmeyin' Uyarısı

Meski\'den \'Berdan\'da Yüzmeyin\' Uyarısı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Berdan Baraj Gölü’nün yüzmeye uygun olmadığını, her sene serinlemek amacıyla girilen gölde can kayıpları yaşandığını belirterek, vatandaşları Berdan Baraj Gölü’ne girmemeleri konusunda uyardı.

26.06.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Berdan Baraj Gölü'nün yüzmeye uygun olmadığını, her sene serinlemek amacıyla girilen gölde can kayıpları yaşandığını belirterek, vatandaşları Berdan Baraj Gölü'ne girmemeleri konusunda uyardı.

MESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Berdan Baraj Gölü'nde yüzmenin hayati tehlike taşıdığı bildirilerek, artan sıcaklarda serinlemek amacıyla göle girmek isteyen vatandaşlara, "Berdan sularında yüzmeyin" çağrısı yaptı. Açıklamada, "Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması imkansız olan Berdan Baraj Gölü'ne serinlemek ya da yüzmek amaçlı girilmesi, istenmeyen sonuçlara yol açabilir" uyarısında bulunuldu.

MESKİ yetkilileri, özellikle Berdan Barajı çevresinde pikniğe giden vatandaşları muhtemel tehlikelere karşı uyarararak, "Sıcaklıkların her geçen gün arttığı Mersin'de yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için girilen Berdan Barajı'nda, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabiliyor. Hava sıcaklıklarının hızla artmasından bunalan Mersinliler, dinlenmek ve serinlemek için baraj göllerinin, göletlerin ve derelerin çevrelerine akın ediyorlar. Mersinlilerin içme suyu kaynakları olan Berdan Barajı, özelliği itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli bir yer değildir" denildi.

Aileleri de çocukları konusunda uyaran yetkililer, şunları kaydettiler: "Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Okulların tatile girmiş olması ile Mersinlilerin ailelerini ve çocuklarını serinlemek amacıyla baraj ve gölet gibi yerlere pikniğe götürdüklerinde kesinlikle göl, sulama kanalları ve göletlere girdirmemelerini öneriyoruz. Her sene Berdan Baraj Gölü'nde can kayıplarımız oluyor. Bunlar dikkatsizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanıyor. Baraj ve göletlerin dip yapısı vatandaşlar tarafından bilinmediğinden nerede, ne gibi tehlike ile karşılaşılacağı kestirilemez. Bu nedenle aileler çocuklarını uyarmalı ve takip etmelidir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla Berdan Baraj Gölü'ne, sulama kanallarına ve göletlere girilmemesi gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızın bu konularda tedbirli olmalarını diliyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski'den 'Berdan'da Yüzmeyin' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement