Meski'den Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Meski'den Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlaması

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bir mesaj yayınlanarak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

01.07.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bir mesaj yayınlanarak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nce yayınlanan mesajda, "Türkiye karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı ve ticaret haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu'nun kabul edilişinin 89. yılını kutluyoruz" denildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Denizciliği, Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözünün anımsatıldığı mesajda şunlar kaydedildi: "'Denizci millet, denizci ülke' parolası ile dünya denizlerinde şerefli sancağımızla geniş ufuklara güvenle yelken açacağımıza inanıyoruz. Kabotaj Kanunu, bir anlamda Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı'nın denizlerdeki zaferi olmuştur. 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ve Türkiye'nin kendi karasularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmesiyle birlikte Türk ulusunun denizde de büyük bir zafer kazanmasının 89. yılını kutlamanın bir kez daha mutluluğunu yaşıyoruz. Bir deniz ülkesi olarak, denizciliğe gereken önem ve önceliğin verilmesi küreselleşen dünyada ulusal bir zorunluluk haline gelmiştir. Bugün bizlere düşen görev denizciliğimizi gelecek nesillere daha gelişmiş bir halde bırakmamızı sağlayacak çalışmalar yapmak ve projeler üretmektir."

MESKİ Genel Müdürlüğü'nün, Atıksu Arıtma Tesisleri, yakında inşasına başlayacakları Mezitli Atıksu Arıtma tesisi ve ilçelerde faaliyete geçirecekleri Atıksu Arıtma Tesisleri ile temiz deniz, temiz Akdeniz'i mavi bayraklarla donatacağı vurgulanan mesajda, "MESKİ Genel Müdürlüğü olarak yaptıklarımızla yetinmeyip, Türkiye'yi örnek bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi elbirliği ile sürdüreceğiz ve denizden gelen yaşam enerjisiyle dolup taşan ülkemiz, uygarlığın bu mavi boncuğunu yakasında gururla taşımaya tam yol devam edecek. Denize emek ve gönül veren tüm denizcilerimizin, deniz kokusu hasreti çekenlerin ve tüm Mersinlilerin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı en kalbi duygularla kutluyoruz" ifadelerine yer verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski'den Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement