Meski, Dünya Su Günü'nü Dolu Dolu Kutlayacak - Son Dakika
Yerel

Meski, Dünya Su Günü'nü Dolu Dolu Kutlayacak

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü çok kapsamlı etkinliklerle dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

29.02.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü'nü çok kapsamlı etkinliklerle dolu dolu kutlamaya hazırlanıyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Dünya Su Günü" kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi. Etkinliklere ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl çok kapsamlı bir etkinlik programladıklarını ifade etti. Tüm ilçelerde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, MESKİ Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı ile birlikte suyun önemi ve su tasarrufu konularında eğitim verileceğini belirten Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularının da "Kavuklu ve Pişekar" oyununu sergileyeceklerini, ayrıca suyun önemini ve su tasarrufunu anlatan broşürler ile değişik hediyelerin dağıtılacağını kaydetti.

Suyun, geleceğin en değerli doğal kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, ilçelerdeki etkinliklerin ardından Kongre ve Sergi Sarayı'nda ise suyun önemi ve su tasarrufu ile ilgili Mersin merkez ilçelerdeki toplam 7 bin öğrenciye eğitim verileceğini dile getirdi. Barış Meydanı'nda TEMA Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi, Sevgi Evleri çocukları, Türkiye Yelken Federasyon İl Temsilciliği, CAPOEIRA G.S.K Derneği, Türk Kızılayı Mersin Şubesi ile birlikte "Uçurtma Şenliği ve Yelken Yarışı" düzenleyecekleri bilgisini veren Kocamaz, tüm Mersinlileri uçurtma şenliği ve yelken yarışlarına davet etti. Kocamaz, ayrıca Forum AVM'de de stant açacaklarını belirtti.

MESKİ Genel Müdürlüğü olarak, "Çevre ve Su Tasarrufu" konulu resim yarışması ve fotoğraf yarışması düzenlediklerini ifade eden Kocamaz, dünyaca ünlü Mersinli Ressam Ahmet Yeşil'in başkanlığındaki jüri üyelerinin değerlendirdiği eserlerin, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek olan sergiyle birlikte sanatseverlerin beğenisine sunulacağını bildirdi. Kocamaz, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin de 22 Mart 2016 Salı günü düzenlenecek olan ödül töreninde verileceğini ifade ederek, Mersinlileri etkinliklere davet etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski, Dünya Su Günü'nü Dolu Dolu Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement