Meski Silifke'de Öğrencilere 'Su Tasarrufu' Eğitimi Verdi - Son Dakika
Yerel

Meski Silifke'de Öğrencilere 'Su Tasarrufu' Eğitimi Verdi

Meski Silifke\'de Öğrencilere \'Su Tasarrufu\' Eğitimi Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında 9 Martta başlattığı eğitimlere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi işbirliğiyle Silifke’de devam ediyor.

16.03.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında 9 Martta başlattığı eğitimlere Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Mersin Öğrenim Birimi işbirliğiyle Silifke'de devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü Gülnar, Mut, Anamur ve Tarsus ilçelerinin ardından Silifke ilçesindeki öğrenciler ve öğretmenlere, suyun farkındalığını anlattı. Silifke ilçesi eğitim seminerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Silifke'de düzenlenen eğitim semineri sonrasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada, "22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde 9 Martta Gülnar'da başlattığımız etkilinler devam ediyor. Geleceğimizin en önemli sorunlarından biride su olacaktır. Çocuklarımıza su ve suyun öneminin eğitimlerini veriyoruz. Eğitimlerimizi çocuklarımızın seviyesinde vermeye çalışıyoruz. Örneğin su döngüsünü anlatırken kısa animasyon videosu ile anlatıyoruz. TEGV Mersin Öğrenim Birimi su ve suyun önemini anlattıktan sonra MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı kaynaktan bardağa suyun serüvenini anlatırken, TEGV'in sunumlarında ise su tasarrufu konusunun üzerinden geçilerek pekiştiriliyor, soru cevap halinde interaktif bir sistem uygulanıyor. Sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun sergilediği Kavuklu ve Pişekar ortaoyunu ile çocuklarımıza eğlenceli anlar yaşatırken oyun içerisinde suyu tasarruflu kullanmaları gerektiğini eğlenceli bir şekilde anlatmaya devam ediyoruz. Amacımız eğitimlerle ulaştığımız genç beyinlerin, evlerinde aileleriyle birlikte, güncel hayatlarında, okullarında kısacası tüm yaşam alanlarında tasarrufun önemine vurgu yapmaktır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü Dünya Su Günü etkinlik programı 17 Mart'ta Erdemli İlçesi ile devam edecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meski Silifke'de Öğrencilere 'Su Tasarrufu' Eğitimi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement