Meslek Liselerine Öğrenci Başı Destek Vereceğiz - Son Dakika
Güncel

Meslek Liselerine Öğrenci Başı Destek Vereceğiz

Meslek Liselerine Öğrenci Başı Destek Vereceğiz

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Şifa Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Yatılı Pansiyon açılışına katılarak öğrencilere karne dağıttı.

22.01.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Şifa Hatun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Yatılı Pansiyon açılışına katılarak öğrencilere karne dağıttı.

Eşi Zeliha Elvan ile birlikte törene katılan Elvan, yaptığı konuşmada özel kesim tarafından açılacak olan meslek liselerine öğrenci başı destek vereceklerini söyledi. Meslek liselerinin ülke istihdamına önemli derecede fayda sağladığını ifade eden Elvan şöyle devam etti:

"Meslek lisesi ihtiyacı olmasına rağmen, öğrenciler meslek liselerine gitmek istemelerine rağmen meslek liseleri kapatılıyordu. Bu gün ortaöğretim kurumlarının yüzde 50'si meslek liselerinden oluşuyor. Meslek liselerinin sayılarının arttırılması için iş dünyamızın, özel kesimden vatandaşlarımızın arzu etmeleri halinde, kendi işletmeleri ve fabrikalarında çalıştıracakları personeli yetiştirebilmeleri için organize sanayi bölgeleri dışında da meslek lisesi yapmalarına imkan sağladığımız gibi öğrenci başına da destek vereceğiz. Organize sanayi bölgeleri dışında özel kesim tarafından inşa edilecek olan her bir meslek lisesine, her öğrenci için destek sağlayacağız ki, meslek liselerimizin sayıları daha da artısın."

Yeni dönemde eğitim alanında önemli reform hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Elvan, "Eğitim kalkınmanın merkezinde olan bir alan. Güçlü bir eğitim altyapısına sahipseniz, geleceğiniz parlak demektir. Eğitim düzeyiniz ne kadar yüksekse, o ülkenin gelişmişlik düzeyi o kadar yüksektir. 14 yıllık süreçte eğitime önem verip, bütçemizdeki en büyük kaynağı eğitim alanına verdik. Çok sayıda eğitim altyapısı inşa ettik. Laboratuvar, spor tesisleri, yurtları olan okullar yaptık. Yeni dönemde de eğitim alanında da reformlarımız olacak. Müfredatı gözden geçirip öğrencilerin istek ve yönelimlerine göre bir müfredat oluşturacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından derslerinde gösterdikleri başarılar nedeniyle dereceye giren 10 öğrenciye bisiklet hediye eden Elvan, başta Vali Özdemir Çakacak olmak üzere il protokolü ile açılış kurdelesini kesti. Son olarak sınıfları gezen Elvan, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meslek Liselerine Öğrenci Başı Destek Vereceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement