Meslek Lisesi Öğrencilerine İş Güvencesi Sağlayacak Proje Başladı - Son Dakika
Güncel

Meslek Lisesi Öğrencilerine İş Güvencesi Sağlayacak Proje Başladı

Meslek Lisesi Öğrencilerine İş Güvencesi Sağlayacak Proje Başladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde meslek lisesi öğrencilerine iş güvencesi sağlamak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan Meslek Lisesi İşinin Güvencesi (MELİG) Projesi Avrupa Birliği (AB) Hibe Fonu'ndan 240 bin 914 euro destek aldı.

24.09.2014 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde meslek lisesi öğrencilerine iş güvencesi sağlamak amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan Meslek Lisesi İşinin Güvencesi (MELİG) Projesi Avrupa Birliği (AB) Hibe Fonu'ndan 240 bin 914 euro destek aldı.

Fethiye'de iş dünyasının eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarıyla özel sektör temsilcileri arasında sürdürülebilir işbirliği kurulmasının amaçlandığı MELİG Projesi Liberty Hotels Likya Tatil Köyü'nde yapılan açılış toplantısıyla başladı. Toplantıda MELİG Projesi'nin Fethiye'de iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için mesleki ve teknik eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla başlatıldığı açıklandı. Proje ayrıca ülke genelinde 1100 proje arasında AB Hibe Fonu'ndan destek alan 70 proje arasına girmeyi başardı. 12 ay sürecek projenin toplam bütçesi olan 267 bin 682 euronun 240 bin 914 eurosu AB'den hibe alındı. Projenin açılış toplantısına Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile FTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

'ÖĞRENCİLERİN İŞ BULMASININ ÖNÜ AÇILACAK'

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, eğitime verdikleri öneme değinerek 2 yıl içinde hazırladıkları 4 projeye hibe desteği aldıklarını dile getirdi. Arıcan, MELİG projesiyle mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan gençlerin iş bulmasının yolu açılırken iş dünyasının da ihtiyacı olan nitelikli elemana kavuşacağına dikkat çekti. Nitelikli personel sorununun sektörde her zaman en önemli sorunların başında geldiğini aktaran Başkan Arıcan, "Odaları, özel sektör kuruluşlarını, okulları, milli eğitim müdürlerimizi bir araya getirecek bu proje, mesleki eğitimin kalitesinin geliştirilmesinde bir sinerji yaratacaktır. İş piyasasının ihtiyaçlarını karşılayan ara eleman yetiştirilmesinde bu kurumlar artık aynı dili konuşacaktır" dedi.

'AİLELER MESLEK LİSELERİNİ KÜÇÜMSÜYOR'

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, projenin eğitim sisteminde yaşanan aksaklıklara işaret ettiğini vurguladı. Eğitim sisteminde geçmiş yıllardan gelen sıkıntıların devam ettiğini anlatan Aldan, şöyle dedi:

"Eğitim sistemimizdeki sorunlar toplum olarak değişmemiz gerektiği noktasında da bir takım ipuçları veriyor. Türkiye'nin üreterek büyümeye ihtiyacı var. Bu anlamda nitelikli elemana şiddetle ihtiyacı var. Avrupa bunu yıllar önce tamamladı. Türkiye'nin en büyük ihtiyacı da ara eleman unsurudur. Ara eleman unsurunun sağlanmasında da FTSO'nun hazırladığı proje küçük bir kıvılcımdır. Bunu yaygınlaştırmak gerekir."

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiye'de işsizlikten çok niteliksizlik olduğunu söyledi. İşyerlerinin nitelikli eleman bulamadığını aktaran Boğa, sorunun sadece eğitim sisteminin değil toplumun genel sorunu olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından tiyatro oyuncuları mesleki eğitimin önemine dikkat çeken 2 oyun sahneledi. Oyunlar izleyenlerden alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meslek Lisesi Öğrencilerine İş Güvencesi Sağlayacak Proje Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement