Bingöl Üniversitesinde Mesleki Sorunlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl Üniversitesinde Mesleki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Bingöl Üniversitesinde Mesleki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde düzenlenen çalıştayla, mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

29.05.2015 14:11  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen çalıştayla, mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Bingöl Üniversitesi'nde Avrupa Birliği İnsan kaynaklarının geliştirilmesi operasyonel programı altında yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sözleşme makamı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hibe faydalanıcı olarak yer aldığı Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı kapsamında 'Mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri' konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Tunceli Üniversitesi, Tunceli Meslek Yüksekokulu, Bingöl Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığı ile yu"ru"tu"len su"rdu"ru"lebilir kalkınma için mesleki eğitim projesi kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde mesleki eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konulu çalıştaya, Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erkan Boydak, TSO Başkanı Erkan Çalbay, Tunceli ve Bingöl Üniversitesi'nden akademisyenler, üniversite öğrencileri, meslek lisesi okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Çalıştayın açılışında proje tanıtımının ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, TSO Başkanı Erkan Çalbay, Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdulselam Beğiç birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından 6 grup halinde devam eden çalıştayda, mesleki ve teknik eğitimin temel sorunları ve çözüm önerileri, mesleki ve teknik eğitimi cazip hale getirilmesi için yapılması gerekenler ile örgün, yaygın ve uzaktan eğitim modelleriyle mesleki eğitim başlıklı konular ele alındı. Çalıştay sonunda sonuç raporu hazırlanarak ilgili mesleki eğitim kurumlarına gönderileceği belirtildi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl Üniversitesinde Mesleki Sorunlar Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement