Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları" Toplantısı

Konya merkez ve ilçelerinde mesleki ve teknik eğitim veren liselerin müdürleri ile Konya Sanayi Odası (KSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çalışma ve İş Kurumu yöneticilerinin katıldığı "Mesleki Teknik Eğitim Sanayi Sorunları" konulu toplantıda mesleki ve teknik eğitim sorunları konuşuldu.

18.01.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya merkez ve ilçelerinde mesleki ve teknik eğitim veren liselerin müdürleri ile Konya Sanayi Odası (KSO), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çalışma ve İş Kurumu yöneticilerinin katıldığı "Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları" konulu toplantıda mesleki ve teknik eğitim sorunları konuşuldu.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez, KSO'da düzenlenen toplantıda, mesleki ve teknik eğitimdeki sorunlara çözüm bulmak üzere toplandıklarını söyledi.

Teknik eleman konusunun Konya sanayisinin birinci sorunu olduğunu ifade eden Sönmez, işgücü piyasasında arz ve talep arasındaki uyumsuzluğa dikkati çekti.

Sönmez, Konya merkezdeki teknik ve endüstri meslek liselerinde 7 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü, bunların yüzde 42'sinin bilgi işlem alanında okuduğunu, iş gücü açığının en fazla olduğu imalat sanayinde okuyanların oranının ise sadece yüzde 19 olduğunu dile getirdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz ise mesleki eğitim veren okul ve kurumlar ile sanayi sektörünün işbirliği yapmasının çok önemli olduğuna vurguladı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mesleki Teknik Eğitim-Sanayi Sorunları' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement