Mesleki Yeterlilik Belgesi Şebinkarahisar-Alucra-Çaloluk Bölgesi Sınavları Yapılacak. - Son Dakika
Yerel

Mesleki Yeterlilik Belgesi Şebinkarahisar-Alucra-Çaloluk Bölgesi Sınavları Yapılacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Şebinkarahisar-Alucra-Çaloluk Bölgesi Sınavları Yapılacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu çerçevesinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda ahşap kalıpçılık sınavları devam ediyor.

30.07.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu çerçevesinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda ahşap kalıpçılık sınavları devam ediyor. Giresun genelinde yapılan organizasyonlarda bugüne kadar 5 sınav gerçekleştirilirken, Ağustos ayı içerisinde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bölgeleri için sınavlar yapılacak.

Sektörde olanların Mesleki Yeterlilik Belgesi almaması halinde işletmelere kişi başı 500 TL ceza verileceğinin belirlendiği kanun maddesi yılbaşından itibaren uygulamaya konulacak. Bu belgeyi alan kişileri çalıştıran işletmelerin ayrıca Sigorta İşveren Payı'nı devlet karşılayacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli sektörlerde uygulanan inşaat grubu ağırlıklı meslekleri yapanlar için gerekli olan Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde sorun yaşanmaması için azami çaba gösteriyoruz. Giresun merkezde bu zamana kadar 300'ün üzerinde ahşap kalıpçılık mesleği ile ilgili kişiye sınav düzenlendi. Ağustos ayı içinde Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bölgesinde sınav yapmayı planlıyoruz" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesleki Yeterlilik Belgesi Şebinkarahisar-Alucra-Çaloluk Bölgesi Sınavları Yapılacak. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement