Mesleki yeterlilik belgesinde rekor katılımlı sınav - Son Dakika
Güncel

Mesleki yeterlilik belgesinde rekor katılımlı sınav

Meslekli Yeterlilik sınavlarının ikincisi 12-15 Ocak tarihleri arasında Torbalı Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi. 120 kursiyerin belge alabilmek için ter döktüğü sınavların uygulaması ise fabrikalarda yapılıyor.

14.01.2017 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TTO Başkanı Olgun "Yeni yıl ile birlikte cezalar kesilmeye başladı. Firmaların mağdur olmaması için sınavların periyodunu artıracağız" dedi.

Sınav odada, uygulama fabrikada

Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) organizasyonunda, MEYBEM A.Ş. gözetiminde, mesleki yeterlilik sınavları gerçekleştirildi. CNC Operatörlüğü, Makine Bakım ve Çelik Kaynak sektöründen 120 kişinin katıldığı sınavlar gerçekleştirildi. İkinci sınavın gerçekleştirildiği Torbalı Ticaret Odası'nda sınavlara yoğun bir ilgi var. Rekor düzeyde katılım sağlandığı sınava birçok fabrikadan personel katılırken, bireysel katılımlar da gerçekleştirildi. Perşembe günü başlayan sınavlar Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de devam etti. Başvuran firmaların çalışanları yazılı sınavlarını Ticaret Odası'nın toplantı salonunda gerçekleştirirken uygulama sınavları ise işyerlerinde yapılıyor.

FABRİKADA UYGULAMALI SINAV

TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MEYBEM), tarafından yetkilendirilen 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' kapsamında yapılan sınavlar hız kesmeden devam ediyor. İlkinin 1 ay önce gerçekleştirildiği sınavın ikincisi de hafta sonu günü yapıldı. Talepte bulunan oda üyesi iş yerleri çalışanlarına yönelik 12­15 Ocak 2017 tarihlerinde düzenlenen çelik kaynakçısı, makine bakımcısı ve CNC tezgah operatörü mesleklerindeki sınavlara 120 aday katıldı. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavların, test sınavları Torbalı Ticaret Odası'nda, uygulama sınavları ise işyerlerinde yapıldı. Sınavlara; Punteks Tekstil, Maurer Söhne, Mascıo Gaspardo, Japar, Doğanay, Haz Mermer, ARC Ambalaj, Özgür Atermit, Starmax, Betonstar, Ekoten, Bayraktar Madencilik, Pehlivanoğlu, Yeni Prefabrike ve HG Göl firma çalışanları katıldı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgın, "İş dünyasının olmazsa olmazı olan insan gücünün, daha kaliteli ve profesyonel bir şekilde sürdürülebilmesi açısından oldukça önemli bir sınav. İlçemizde ikincisini gerçekleştirdiğimiz sınava rekor bir katılım oldu. Yeni başvurular da hızla devam ediyor. Önümüzdeki aylarda da mesleki yeterlilik sınavlarını gerçekleştireceği" dedi. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen 48 meslek dalına "Mesleki Yeterlilik Belgesi" zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Olgun, Mesleki Yeterlilik Belgesi olamayanlara, iş müfettişlerince cezai işlem uygulaması olacağını hatırlattı. Oda üye firmaların çalışanlarının Mesleki Yeterlilik Belgesi alması için Torbalı Ticaret Odası olarak gereken çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini ifade eden Olgun, Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni çalışanlarına aldırmak isteyen üye firmaların, oda ile irtibata geçmelerinin yeterli olacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mesleki yeterlilik belgesinde rekor katılımlı sınav - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.


Advertisement