Diyarbakır'da Öldürülen Tahir Elçi Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Öldürülen Tahir Elçi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'daki çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, son yolculuğuna uğurlandı. Elçi'yi meslektaşları toprağa verdi.

29.11.2015 10:02  Güncelleme: 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da dün çatışmalarda zarar gören Dört Ayaklı Minare'de basın açıklamasının ardından çıkan çatışmada kurşunla vurularak ölen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi, bugün yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tahir Elçi, Yeniköy Mezarlığı'nda meslektaşları tarafından toprağa verildi.

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Kaldı mı senin gibi kınalı güvercinler? Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak" dedi. Elçi eşi için, "Bugün yurt dışına çıkış yasağı kalktı; Tahir artık özgür!" ifadesini kullandı. Türkan Elçi'nin sözleri törende bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

50 BİN KİŞİ KATILDI

Elçi için Koşuyolu Parkı'ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 80 ilin baro başkanları, HDP'li milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da aralarında olduğu belediye başkanları, Elçi'nin eşi Türkan, çocukları Arin, Nazelin ile yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

"TAHİR ARTIK ÖZGÜR"

Burada Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, bir konuşma yaparak "Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak" dedi. Elçi eşi için, "Bugün yurt dışına çıkış yasağı kalktı; Tahir artık özgür!" ifadesini kullandı.

Elçi, dün sabah çatışmalarda hasar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklamasının ardından uğradığı silahlı saldırıda ensesinden tek kurşunla vuralarak öldürülmüştü.

MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

Elçi'nin cenazesi bu sabah Selahattin Eyyubi Hastanesi'nden alındı. Elçi'nin cenazesi bir süre meslektaşı olan avukatların omuzlarında taşındı. Daha sonra Elçi'nin tabutu, cenaze aracına konuldu. Cenaze arabasına konulan Elçi'nin naaşı, kalabalık eşliğinde Koşuyolu Parkı'na götürüldü.

DAKİKA DAKİKA ELÇİ'NİN CENAZE TÖRENİ

13.45: Tahir Elçi, meslektaşları tarafından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

13.00: Tahir Elçi'nin kabri başında dualar edildi, helallik alındı.

12.50: Tahir Elçi'nin naaşı ve on binler Yeniköy Mezarlığı'na ulaştı. Kitle alana "Şehîd namırın" sloganlarıyla girdi.

12.30: Tahir Elçi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in annesi Azize ve ağabeyi Abdulaziz Baydemir'in mezarlarının yanına defnedilecek.

11.45: Diyarbakır sokaklarından Yeniköy Mezarlığı'na götürülen Tahir Elçi'nin cenazesine evlerinde bulunan insanlar da karanfiller attılar.

11.30: Demirtaş'ın konuşmasının ardından Elçi'nin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'na doğru omuzlarda yola çıktı. On binler mezarlığa doğru yürüyüşe geçti.

11.25: HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Elçi'nin cenaze töreninde konuşma yaptı. Demirtaş, Tahir Elçi'yle ilgili "Yatağında ölmeyeceğini biliyordu. Her birimiz böyle çıkmadık mı yola. Binlerce on binlerce faili belli karşılayacak Tahir Başkanımızı. Tahir Elçi'yi öldüren devlet değil, devletsizliktir. Tahir başkanın emanetinin yükü ağırdır ama halkımız bu sorumluluğu unutmayacaktır. Böyle olmamalıydı. Tabutun önünde konuşmamalıydık. Ama bu günler de geçecek Tahir başkan. Gözün arkada kalmasın, mücadelen sürecek." dedi.

11.20: Cenaze töreninde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da konuştu. Anlı yaptığı açıklamada "Cizre Botan'a bize böyle onurlu bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ederiz." dedi.

11.15: Tahir Elçi'nin kardeşi Ahmet Elçi de Kürtçe yaptığı konuşmada ağır ifadeler kullanarak "Tahir Elçi Kürdistan halkının kardeşidir. Hrant Dink'in, Vedat Aydın'ın, Musa Anter'in öğrencisidir. Kardeşim ne ilk ne de son şehittir. Benim kardeşim hedef gösterildi. Ama onun davasını devam ettireceğiz." dedi.

11.10: Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi cenaze töreninde konuştu. İşte o konuşma:

"Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak. O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm. Kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim."

11.00: Elçi için Koşuyolu Parkı içindeki İnsan Hakları Anıtı önünde tören düzenleniyor.

10.57: Tahir Elçi'nin cenazesi binlerce kişinin sloganları eşliğinde Koşuyolu Parkı'na getirildi.

10.00: HDP'li vekillerin de aralarında bulunduğu kortej Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

09.50: Tahir Elçi'nin cenazesinin alınması sırasında Elçi'nin kızı feryat etti: Baba ne olur gitme...

09.45: Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan aralarında 80 ilin baro başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi tarafından alındı.

TABUTUN ÜZERİNDE BARO AMBLEMİ VAR

Tahir Elçi'nin tabutunun üzerine Diyarbakır Barosu'nun ambleminin olduğu bir örtü serildiği görüldü. Cenaze için gelen kalabalık her geçen dakika artıyor.

YÜRÜYEREK CENAZEYE GELDİLER

Diğer taraftan şehir dışından otobüslerle Tahir Elçi'nin cenazesi için gelen vatandaşlar şehre alınmadı. Otobüsten inip barikatları geçen vatandaşlar ise şehre yürüyerek girdi.

"BABA NE OLUR GİTME"

Tahir Elçi'nin cenazesi hastaneden alınırken kızının "Baba ne olur gitme" feryatları ise yürek yaktı

"SENİ UNUTMAYACAĞIZ"

Avukatlar yürüyüşte üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak "Seni unutmayacağız" yazan ve Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu pankart taşıyorlar.

"HOŞÇAKALIN DOSTLAR, İYİLİKLE KALIN"

Öte yandan Elçi'nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, "Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın" yazıldı.

İşte Tahir Elçi'nin cenazesinden kareler:

Diyarbakır\'da Öldürülen Tahir Elçi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Öldürülen Tahir Elçi Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (93)

  • diyarbakır: Allah c.c. Nur içinde yatırsın mekanları cennet olsun 66 49 Yanıtla
  • Hüseyin güç: Rabim Hayır kapı açsın mekanı cennet olsun 43 41 Yanıtla
  • batmanlı: Allah rahmet eylesin Allah sebep olanın basınada daha beterıni getırsın 40 30 Yanıtla
  • gulason : polislerimiz şehit edildi,onlar bizim evlatlarimiz ve sizi korumak için ordalardi. şehit polislerimize allahtan rahmet diliyorum. 31 28 Yanıtla
  • moussa: Neden pkk bayrakları var neden Türk bayrağı yok terörisler 49 9 Yanıtla
  • son kale mhp: Devlet şimdi pkk terör örgütü değildir diyen adamın ailesine tazminatmı ödeyecek 31 21 Yanıtla
  • murattt21: allah rahmet ettsin 36 16 Yanıtla
  • Ter: Ne Mutlu TÜRKüm diyene 27 22 Yanıtla
  • Zaza: Kardesi diyorki hrant dinkin talebesiydi elci.. hrant dink ermeni degilmiydi... 46 2 Yanıtla
  • kürt..: Kardeşlik. Öldü. ... 25 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement