Meslektaşların 40 Yıllık "Tıraş" Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Meslektaşların 40 Yıllık "Tıraş" Dayanışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Birbirini tıraş eden iki berber, - Berber Mehmet Alibekiroğlu'nun konuşması, - Berber İrfan Kahraman'ın konuşması, Meslektaşların 40 yıllık "tıraş" dayanışması- Osmaniye'de uzun süre berberlikle uğraştıktan sonra emekli olan Mehmet Alibekiroğlu ve İrfan Kahraman, kalfalık dönemlerinden bu yana yaklaşık 40 yıldır birbirini tıraş ediyor- Berber Alibekiroğlu: - "Mesleğimiz bizim için bir anlamda dostluğumuzun bağı oldu.

23.06.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Birbirini tıraş eden iki berber, - Berber Mehmet Alibekiroğlu'nun konuşması, - Berber İrfan Kahraman'ın konuşması, Meslektaşların 40 yıllık "tıraş" dayanışması- Osmaniye'de uzun süre berberlikle uğraştıktan sonra emekli olan Mehmet Alibekiroğlu ve İrfan Kahraman, kalfalık dönemlerinden bu yana yaklaşık 40 yıldır birbirini tıraş ediyor- Berber Alibekiroğlu: - "Mesleğimiz bizim için bir anlamda dostluğumuzun bağı oldu. Birbirimizi tıraş etmemiz ölüme kadar devam edecek"- Berber Kahraman: "Emekli olmamıza rağmen birbirimizi tıraş etmemiz adeta alışkanlık haline geldi" ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye'de çıraklık dönemlerinden tanışan ve uzun süre berberlik yaptıktan sonra emekli olan Mehmet Alibekiroğlu ve İrfan Kahraman, yaklaşık 40 yıldır birbirini tıraş ediyor.Kentte yıllarca berberlikle uğraştıktan sonra emekli olan 70 yaşındaki Mehmet Alibekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslektaşı İrfan Kahraman (55) ile yıllardır birbirlerini tıraş ettiklerini, 7 yıl önce emekli olduktan sonra da bu geleneği Kahraman'ın iş yerinde sürdürdüklerini söyledi.Arkadaşıyla küçük yaşlarda berber dükkanında çalışmaya başladığını ve kalfalık yaptığını anlatan Alibekiroğlu, "Aynı iş yerinde arkadaşımla çırak ve kalfa olarak çalıştık. Usta olunca ikimiz de kendi iş yerimizi açtık" dedi.Emekli olduktan sonra iş yerini kapattığını kaydeden Alibekiroğlu, Kahraman ile yaklaşık 40 yıldır birbirlerini tıraş ettiklerini anlattı.Alibekiroğlu, gelenek haline gelen alışkanlıklarını şöyle anlattı: "Emekli olmadan önce ben istediğimde arkadaşım iş yerime gelir hem o beni hem de ben onu tıraş ederdim. O çağırdığı zaman da ben onun iş yeri giderdim. Dostluğumuzu iş yerimize gidip tıraş yaparak pekiştirmeye devam ettik. Bu, emekli olduktan sonra da devam etti. Ayda en az bir kez bir araya gelerek birbirimizi tıraş ediyoruz. Mesleğimiz bizim için bir anlamda dostluğumuzun bağı oldu. Birbirimizi tıraş etmemiz ölüme kadar devam edecek." Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda olduğunu belirten İrfan Kahraman ise meslektaşıyla dostluğun güzel bir örneğini sergilediklerine inandığını kaydetti.Alibekiroğlu ile tıraş için bir araya geldiklerinde eski günleri de yadettiklerini anlatan Kahraman, "Arkadaşımla yıllardır birbirimizi tıraş ediyoruz. Emekli olmamıza rağmen birbirimizi tıraş etmemiz adeta alışkanlık haline geldi. Meslektaşım ve arkadaşım Mehmet Alibekiroğlu ile hem birbirimizle hasret gideriyor hem de tıraş oluyoruz" diye konuştu.

Meslektaşların 40 Yıllık "Tıraş" Dayanışması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meslektaşların 40 Yıllık 'Tıraş' Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement