Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

13.07.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi.

Sanık yakınlarıyla avukatların katıldığı duruşmada, sanıkların usule ilişkin itirazları ve talepleri alındı.

Söz alan sanık avukatları, bir önceki duruşmada, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Kurtaran ve duruşmanın savcısı Kenan Zeybek ile sanık avukatları arasında yaşanan sözlü atışmaların, "Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi" (SEGBİS) kayıtlarının çözümünde tutanaklara tam yansıtılmadığını savunarak, bu bölümlere ilişkin kayıtları dinlemek istedi.

Avukat Önder Durdu, "tarafsızlıklarını yitirdikleri gerekçesiyle" üye Mustafa Kurtaran'ın reddini talep edeceklerini, savcı Kenan Zeybek hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Durdu, bu işlemlere dayanak teşkil etmesi için geçen duruşmadaki SEGBİS dökümlerine ulaşmaları gerektiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Şentürk, duruşma dışında bir gün kayıtların avukatlar tarafından dinlenebileceğini, duruşma sırasında dinleme yapılmasının yargılamayı uzatacağına dikkati çekti.

"Bu, yargı sürecinin felç olması sonucunu doğurur. Duruşmayı keserek, ses kayıtlarını dinleme olmaz. İstediğiniz kısmın ilgililere izlettirilmesi her zaman mümkün" diyen Şentürk, talebin reddine karar verildiğini açıkladı.

Özçelik: "Bu şartlarda savunma yapmam mümkün değil"

Sanık Özçelik'e, bir önceki duruşmada başladığı savunmasına devam etmesi için söz verildi.

Özçelik, Yargıtay 16. Ceza Dairesinin, "sanıkların odalarına kurulacak şahsi bilgisayarlarında savunmalarını hazırlamaları için ortam sağlanması" yönünde alınan ara kararın cezaevi yönetimine gönderilmesine rağmen bunun yerine getirilmediğini öne sürdü.

Cezaevi yönetiminin, bilgisayar odasında haftada 5 saat bilgisayar kullanmalarına izin verdiğini aktaran Özçelik, "Avukat Selçuk Kozağaçlı'ya Kandıra Cezaevindeki koğuşuna şahsi bilgisayarı verilmişti. Biz de 24 saat çalışabilmek için odamıza internet bağlantıları kapatılmış şahsi bilgisayarımızı istiyoruz. Şu anda, bu şartlarda savunma yapmam mümkün değil." dedi.

Yüksek yargıda yeni düzenlemeler içeren ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her an onaylanarak yürürlüğe girebileceğini de belirten Özçelik, "Kanun yayımlandığı anda üyelerin görev süresi bitecek. Bu nedenle savunmamızı almanız etik açıdan doğru değil." diye konuştu.

Sanık Mustafa Başer de aynı yöndeki talepleri dile getirerek, taleplerin reddedilse bile savunmasına devam edeceğini kaydetti.

Metin Özçelik'in avukatı Önder Durdu ise bu koşullar altında müvekkili ve kendisinin savunma yapmayacağını vurguladı.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meslekten İhraç Edilen Hakimler Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement