Meslekten İhraç Edilen Hakimlerin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Meslekten İhraç Edilen Hakimlerin Yargılanması

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

23.09.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'in, Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yargılandığı davaya devam edildi.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada heyete, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Muhsin Şentürk başkanlık etti.

Sincan F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Özçelik ve Başer, salona jandarma eşliğinde getirildi. Duruşmaya sanık avukatlarından Semra İşler Albayrak mazeret bildirerek katılmazken, avukat Önder Durdu salonda hazır bulundu.

Duruşma, sanık Özçelik'in savunmasıyla kaldığı yerden devam etti.

Özçelik, iddianamede yer alan ve görüştüğü belirtilen kişiler ve tarihlerle ilgili açıklama yaptı.

Metin Özçelik, savunmasının sonunda, görüştüğü belirtilen bu kişilerden bazılarının tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesinden, üyesi olmakla suçlandığı FETÖ/PDY'nin örgüt olup olmadığı konusunda somut veri, bilgi, belge bulunup bulunmadığının sorulmasını isteyen Özçelik, Taşhiye, Selam Tevhid, MİT tırları dosyalarının bu davayla birleştirilmesini talep etti.

Özçelik'in "Bu, bir savunma değildir." demesi üzerine Mahkeme Başkanı Şentürk, "Bu kadar konuşuyorsunuz, 11 celse oldu, ondan sonra 'Savunma değildir' diyorsunuz. Savunma değil de nedir? Bu yaptığınız mahkemeyle alay etmek gibi bir şey." şeklinde konuştu.

Konuşmasını sabırla dinlediği için mahkeme heyetine teşekkür eden Özçelik, süre anlamında yeterli imkan verildiğini ancak cezaevinde bilgisayar kullanımı konusundaki sıkıntılar nedeniyle dosyayı tam inceleyemediğini ve bu nedenle buna ön savunma dediğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Şentürk ise Özçelik'in atılı suçlarla ilgili konuştuğunu belirtti.

Dosyanın eylem ve fiil etrafında inceleneceğini, savunmanın da bu çerçevede yapılması gerektiğini anlatan Şentürk, defalarca tekrara girmesine rağmen savunmayı sabırla dinlediklerini ifade etti.

Şentürk, "Her şeyin bir makul olanı, ortalaması var. Başından beri nezaket içinde hareket ettik ama sizin de buna uygun hareket etmenizi bekliyoruz." dedi.

Savunmasını tamamlayan Özçelik, Yargıtayın yapısında değişiklik yapan son yasal düzenlemenin iptali için Yargıtay tarafından Anayasa Mahkemesine başvurulmasını istedi ve beraat talebinde bulundu.

Duruşma, öğleden sonra devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meslekten İhraç Edilen Hakimlerin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement