Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı

Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı

Hz. Mevlana’nın 741’inci Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri” konulu sergi açıldı.

18.03.2015 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hz. Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri" konulu sergi açıldı.

Akçeşme İlkokulu'ndaki sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar, Akçeşme İlkokulu Müdürü Bekir Doğan, NEÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü İdris Yeni ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, sergi açılışının hayırlı olmasını dileyerek, gençlerin böyle manevi boyutu da olan sosyal ortamlarda bulunmalarının da faydalı olacağını söyledi.

Mesnevi'den ve Mevlana'nın diğer eserleri ile şerhlerden örneklerin sunulduğu sergide NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karapınar açılışın ardından bir konuşma yaptı. Karapınar, serginin Milli Eğitim camiasına ve gençlere hayırlı olmasını dileyerek, "Sergimizin ana teması gençlere hitap. Mesneviden ve Mevlana'nın diğer eserlerinden seçtiğimiz sözlerde özellikle gençlere hitap edenleri tercih ettik. İnşallah gençlerimiz okur, bunların üzerinde düşünürlerse çeşitli mihrakların da tuzaklarına düşmeyeceklerdir" dedi.

Çok fazla yaygın olmayan sözleri tercih ettiklerini belirten Karapınar, Mevlana'nın akılla gönlü birleştiren sözlerini ve yorumlarını tercih ettiklerini ifade etti. Serginin daha önce üniversitenin çeşitli fakültelerinde sergilendiğini hatırlatan Karapınar, bu sergiyi Milli Eğitim okullarında da sergilemeyi o zamandan planladıklarını ifade etti.

Doç. Dr. Fikret Karapınar sergi açılışında kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesine, Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne, İlahiyat Fakültesine, Sağlık Kültür Daire Başkanlığına ve Akçeşme İlkokulunda Müdürü Bekir Doğan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergideki eserler öğretmen, öğrenci davetlilerin ziyaretine sunuldu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesnevi Tercümeleri ve Şerhleri Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement