Mesob Başkan Vekili Şener'den Seyyar Tepkisi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mesob Başkan Vekili Şener'den Seyyar Tepkisi Açıklaması

Mesob Başkan Vekili Şener\'den Seyyar Tepkisi Açıklaması

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı ve MESOB Başkan Vekili Halim Şener, esnaf odalarının seyyar satıcılarla ilgili çok sayıda şikayeti olduğunu belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde birlik başkanımızın nezdinde oda başkanlarımızın katılımıyla, inşallah belediye başkanlarımızın da katılabileceği geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Seyyar cenneti olan Manisa’da bunu çözmek zorundayız.” dedi.

01.02.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı ve MESOB Başkan Vekili Halim Şener, esnaf odalarının seyyar satıcılarla ilgili çok sayıda şikayeti olduğunu belirterek, "İnşallah önümüzdeki günlerde birlik başkanımızın nezdinde oda başkanlarımızın katılımıyla, inşallah belediye başkanlarımızın da katılabileceği geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Seyyar cenneti olan Manisa'da bunu çözmek zorundayız." dedi.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı ve aynı zamanda Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili olan Halim Şener hem yeni kapalı pazaryerleri hemde Manisa'da sayıları hızla artan ve esnafın tepkisini çeken seyyar satıcılar konusunda açıklamalarda bulundu.

YENİ KAPALI PAZARYERLERİ

Şener, Manisa merkezde Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri ile kapalı pazaryerleri konusunda görüştüklerini belirterek, "Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, Pazaryeriyle ilgili verdiklerini sözleri yerine getirmek için çalışıyor. Yunusemre Belediyesi'nin Güzelyurt'taki yeni Pazaryeriyle halkımızın karşısına çıkacağız. İnşallah halkımıza en iyi şekilde, en iyi koşullarda kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi, eski garajın olduğu yeri büyükşehir belediye binasıyla birlikte 2 bin araçlık otoparkı ve bin tezgahlı pazaryeri yapmayı düşünüyor. İnşallah yakın zamanda onun da inşaatı başlayacaktır. Böyle müjdeli haberlerle esnafımızın önüne çıkmak, halkımızın rahat edebileceği, gelip günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği alanlara ihtiyaç var. Kış günü çektiğimiz eziyetler, sıkıntılar ortadadır. Yağmurdan, rüzgardan etkilenen esnafımız, vatandaşımız pazarda rekabeti baya aşağı çekti. Esnafımız bu kış çok mağdur oldu. Bu konuda biz yeni pazaryerlerinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Birlik başkanımızla, belediye başkan yardımcılarımızla gidip başka illerdeki pazaryerlerini gördük. Maalesef Manisa bu konuda 30-40 yıl geriden geldiğini gördük." dedi.

Eski garajın bulunduğu alana yapılacak olan pazaryerinin tamamlanana kadar hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın büyük bir sıkıntı yaşayacağını vurgulayan Şener, "Geçmişte bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunun üzerine ikinci bir sıkıntıyı kaldıracak değiliz. İki yeni pazaryeri yapılacak ama bunlar yeterli değil. Alaybey'in, Karaköy'ün kapalı pazaryerine taşınması lazım. Hipermarketlerle yarışabilmek için kapalı pazaryerlerine ihtiyacımız var" diye konuştu.

SEYYAR KONUSUNDA SIKINTIMI BÜYÜK

"Seyyar konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz." diyen Şener, "Odalarımızın seyyarlarla ilgili birliğimize ilettiği dilekçeler var. Manisa'da büyük bir sıkıntıdır. Baktığınız zaman kaldırım üzerinde, sokaklarda ve caddelerde, cami önlerinde seyyar satıcıları görüyoruz. Marketlerin caddelerde çift şerit araba oluşturması hem trafiği olumsuz yönde etkiliyor, hem vatandaşın geçişini etkiliyor. Yasa gereği ürünlerin içeride reyonların içinde satılması lazım maalesef sokaklara taştılar. Bu konuda da büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki günlerde birlik başkanımızın nezdinde oda başkanlarımızın katılımıyla, inşallah belediye başkanlarımızın da katılabileceği geniş çaplı bir toplantı yapacağız. Seyyar cenneti olan Manisa'da bunu çözmek sorundayız." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mesob Başkan Vekili Şener'den Seyyar Tepkisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement