Mesob Başkanı Gazan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mesob Başkanı Gazan Açıklaması

Mardin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, "Sosyal güvenlik hakkı, temel insan haklarından olup, uluslar arası hukuk normlarıyla Anayasalarca güvence altına alınmıştır" dedi.

19.02.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, "Sosyal güvenlik hakkı, temel insan haklarından olup, uluslar arası hukuk normlarıyla Anayasalarca güvence altına alınmıştır" dedi.

Gazan yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarın zorunlu sigorta olarak BAĞ-KUR kapsamında değerlendirmesinde, kendi adına ve bağımsız çalışma olgusunun gerçekleşmiş olması dikkate alınarak, vergi mükellefiyetinin oluşturulduğu tarihte başlatılmasında yasal zorunluluk bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda yapılan düzenlenmelerin ve Yargıtay kararının memnuniyet verici olduğunu belirten Gazan, açıklmasında şunlara yer verdi:

" Bir hukuk devletinde, usulsüzlüğe  prim veren, imkan tanıyan bir düzenlemenin kabulü mümkün değildir. Sosyal güvenlik hakkı, temel insan haklarından olup, uluslar arası hukuk normlarıyla Anayasalarca güvence altına alınmıştır. Sigortalılık niteliğini taşıdığı halde 04/10/2000 tarihinden önce Kuruma BAĞ-KUR sigortalılığını başlatmak için başvurmamış olanlardan vergi kaydı 04/10/2000 tarihinden önce başlatılmış olanların sigortalılık başlangıç tarihlerini öne çekerek üst kuruluşumuz TESK müşavirliğimizce emsal olan bir dava dilekçe hazırlanmıştır. Yıllardır beklenen, binlerce esnaf ve sanatkarlarımızı ilgilendiren bu önemli fırsattan yararlanmasını istiyoruz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mesob Başkanı Gazan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • magdur vatandas: Senelerdir insanlari bekletmenin maanasiyok var olan hakkimizi istiyoruz vergimizi zamaninda duzenli odedik odemeye devam ediyoruzbagkura sayilmayan vergi surelerinin bagkura sayilmasi onemle arz ediyoruz saygilarimla 0 0 Yanıtla
  • vatandas: Cozum ve sonuc bekliyoruz ivedilikle saygilar 0 0 Yanıtla
  • fatma acar: Vatandasi bu kadar eziyet cektirmenin kime ne faydasi var hukumet bir kanun cikarsin herkes hakkina kavussun 0 0 Yanıtla
  • imran aklan: yargıtay kararını sgk dikkate alırmı yoksa bizdemi dava açacagız bilgisi olan varmı. teşekkürler 0 0 Yanıtla

Advertisement