Son dakika Kandil haberleri, Kandil son dakika, son dakika Kandil

Son Dakika Kandil Haberleri

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'de düzenlenen 'Kadim Dostlar İftarı' programında İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınayarak Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade etti. Ayrıca, yerel seçim sürecine değinerek terör örgütlerine karşı zafer elde ettiklerini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kadim Dostlar İftarı'nda konuştu: (2)
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadim Dostlar İftarı"nda konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin yönettiği belediyelere ilişkin, "Bırakın vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran yeni projelere, yeni eserlere imza atmayı, ulaştırma başta olmak üzere birçok alanda tıkır tıkır işleyen sistemleri bile bunlar bozdu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkün
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkün

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde yaptığı konuşmada, Konya'nın vefanın şehri olduğunu ve eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP ile DEM Parti arasında gizli bir iş birliği olduğunu iddia eden Erdoğan, bu partilerin şehirleri belediye meclislerini paylaştığını ve AK Parti'ye karşı birlikte hareket ettiklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden Refah'a tepki: Bu figüranların tek görevi var
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeniden Refah'a tepki: Bu figüranların tek görevi var

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, CHP ve DEM Parti üzerinden Yeniden Refah Partisi'ne tepki gösterdi. Erdoğan, "Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi Cumhur İttifakı'nın gücünü zayıflatarak CHP–DEM ittifakının değirmenine su taşımaktır." ifadelerini kullandı.

  • Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: '30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor ama verdiği sözleri hatırlamıyor'
    15 Mar Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: "30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor ama verdiği sözleri hatırlamıyor"

    Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: "30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor ama verdiği sözleri hatırlamıyor" "Milletimize ne söz verdiysem tuttum, vaatlerim için 'hatırlamıyorum' demedim" "Maviyi ve yeşili koruyacağız, Haliç'i eski haline getireceğiz" İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

  • Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: '30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor ama verdiği sözleri hatırlamıyor'
    15 Mar Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: "30 yıl önceki köfteyi hatırlıyor ama verdiği sözleri hatırlamıyor"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, konuk olduğu TGRT Haber ekranlarındaki Gündem Özel programında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • İBB Başkan adayı Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması
    15 Mar İBB Başkan adayı Kurum, canlı yayında soruları yanıtladı Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, 31 Mart akşamı biz kazanacağız. Tüm İstanbullu hemşehrilerimizle Saraçhane'ye yürüyeceğiz.

  • Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor
    13 Mar Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor

    Türkiye ve Irak'ın dışişleri-savunma-istihbarat yetkilileri 3 ay aradan sonra bu kez yarın Bağdat'ta bir araya gelecek.

  • Şanlıurfa'da Roma dönemine ait 93 sikke ele geçirildi
    13 Mar Şanlıurfa'da Roma dönemine ait 93 sikke ele geçirildi

    Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 93 sikke, 9 Urartu halka bileziği ve 1 toprak kandil ele geçirildi. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ramazan Ayı için Mesaj Yayımladı
    10 Mar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ramazan Ayı için Mesaj Yayımladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç, Ramazan'ın bereketini ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif'ini tebrik etti.

  • Murat Kurum: Bizim yaptıklarımızı yanından bile geçemezler
    07 Mar Murat Kurum: Bizim yaptıklarımızı yanından bile geçemezler

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçimlerde İstanbul'un sorunları üzerinden değil, polemiklerle karşılaştıklarını belirterek, 'Bizim yaptıklarımızı, bitirdiklerimizi koyduğunuzda emin olun yanından bile geçemezler. Bizim yanımızda çırak bile olamazlar, çırak' dedi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şiirin Gücünü Vurguladı
    06 Mar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şiirin Gücünü Vurguladı

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Müftülüğünce düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, medeniyetimizin söz medeniyeti olduğunu ve güzel söz söylemenin önemine vurgu yaptı. Erbaş, şairlerin insanlara ışık tuttuğunu ve güzel ahlakı konu edindiklerini belirtti. Ayrıca, şiirin insanlara aksiyoner bir kişilik kazandıran muazzam bir sanat olduğunu ifade etti.

  • Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü 70 bin kişiye iftar verecek
    06 Mar Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü 70 bin kişiye iftar verecek

    Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Düzce ve Bolu'da toplamda 70 bin kişiye iftar verecek. İftar sofraları, ihtiyaç sahiplerine ve dileyen tüm vatandaşlara hizmet edecek. Yemekler, her ilde sıcak yemek mutfaklarında hazırlanacak ve belirlenen mekanlarda sunulacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir'
    06 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya'da düzenlenen mitingine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

  • Erdoğan: Deprem bölgesindeki hak sahiplerine konutlarına kavuşma hedefimiz var
    06 Mar Erdoğan: Deprem bölgesindeki hak sahiplerine konutlarına kavuşma hedefimiz var

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitinginde yaptığı konuşmada, deprem bölgesindeki hak sahiplerinin önümüzdeki yılın ortasına kadar konutlarına ve ticari binalarına kavuşacaklarını söyledi. Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmaların hızla devam ettiğini ve şehirlerin geleceğe hazırlanması için farklı üretim tesislerinin hayata geçirildiğini belirtti.

  • MİT, PKK'nın Süleymaniye sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    06 Mar MİT, PKK'nın Süleymaniye sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın Süleymaniye Kelar sorumlusu olan Hüsnü Kümek'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Kümek'in PKK içerisindeki faaliyetleri ve Türkiye aleyhine yürüttüğü çalışmaları ortaya çıktı.

  • MİT'ten PKK'ya Irak'ta ağır darbe! Bir hain daha etkisiz
    06 Mar MİT'ten PKK'ya Irak'ta ağır darbe! Bir hain daha etkisiz

    MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek'i, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

  • AK Parti Manisa Milletvekilleri Yerel Seçimler Hakkında Konuştu
    05 Mar AK Parti Manisa Milletvekilleri Yerel Seçimler Hakkında Konuştu

    AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur ve Tamer Akkal, Manisa'daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 31 Mart yerel seçimleri ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Baybatur ve Akkal, seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarına tam destek verdiklerini belirtti.

  • Özgür Özel: 'Erdoğan, Seçimleri Kaybettiğini Görünce Geçen Sefer Yaptığı Gibi İftiraya, Yalana, Hakarete Sarıldı'
    03 Mar Özgür Özel: "Erdoğan, Seçimleri Kaybettiğini Görünce Geçen Sefer Yaptığı Gibi İftiraya, Yalana, Hakarete Sarıldı"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tekirdağ aday tanıtım toplantısında; “Recep Tayyip Erdoğan, dün bir kez daha seçimleri kaybettiğini görünce geçen sefer yaptığı gibi iftiraya, yalana, dolana, hakarete sarılacağını gösterdi ve sarıldı. Geçmiş seçimlerde, sonradan kendisinin yalan olduğunu kabul ettiği montaj videolarla ‘Efendim CHP’nin, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına, Sayın Kılıçdaroğlu’na güya Kandil destek veriyormuş, alkış yapıyormuş. Montaj video yapacak kadar utanmazlığı ele aldılar. Seçim geldi geçti. Yoksul insanları, dardaki insanları beka sorunuyla korkutarak, terörle iş birliği diye yalanlar atarak kandırıp oylarını aldılar. Şimdi 10 bin lira emekli maaşına mahkûm ediyorlar. İşsizliğe, derin yoksulluğa mahkûm ediyorlar. Pazar yerlerinde çürümüş, atılmış, ezilmiş sebze meyveyi yüzünü kapayarak toplayan analarımız var. Onlar o hâldeyse yüzünü gizleyecek olan onlar değil; biziz, hepimiziz ama esas yüzünü gizleyecek olan Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

  • Ramazan Pideleri İçin Fırıncılar Hazırlıklarını Tamamladı
    02 Mar Ramazan Pideleri İçin Fırıncılar Hazırlıklarını Tamamladı

    Ramazana sayılı günler kala, iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan pideleri için fırıncılar hazırlıklarını tamamladı. Fırıncılar, vatandaşların özellikle iftar sofrasında görmeyi istediği sıcak pideleri hazırlamak için yoğun mesai harcıyor. Ramazandan 15 gün önce pide üretimine başlayan fırıncılar, talebin karşılanması için daha fazla çalışanla hizmet vereceklerini belirtti. Pide tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin bilgi veren fırıncılar, vatandaşların günlük tüketebileceği miktarda pide satın aldığını ve pidenin bir veya iki gün beklemesi halinde poşetlenip buzdolabında saklanabileceğini belirtti. Pide fiyatlarının artmasına rağmen fırıncılar, ramazan boyunca vatandaşlara ucuz pide yedirmek istediklerini ifade etti.

  • Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Kışkırtma' Yanıtı: 'Keşke Kışkırtabilsem, Emekliler ve İşçiler Haklarını Aramak İçin Yürüseler.
    01 Mar Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Kışkırtma" Yanıtı: "Keşke Kışkırtabilsem, Emekliler ve İşçiler Haklarını Aramak İçin Yürüseler.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin başkan adaylarının belirlenme yöntemiyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Bazı yerlerde bazı zaruretler vardı ama mesela belediye bizdeyse memnuniyet anketi yapıyoruz. Eğer halk belediye başkanına seçildiğinden ileride bir destek veriyorsa, memnuniyeti partinin oyunun üstündeyse yeniden aday yapıyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Birileri emekliyi kışkırtıyor' sözlerine de Özel, "Sen yaptıklarınla emekliyi kışkırtmıyorsun da ben bunu söyleyince mi emekliyi kışkırtıyorum? Keşke kışkırtabilsem, ümit ederim emeklileri sokağa dökebilsem, emekliler ve işçiler haklarını aramak için yürüseler, Biz bu milleti sokağa dökeceğiz kardeşim. Sokağa çıkacağız, hakkımızı alacağız, evimize döneceğiz" diye cevap verdi.

  • CHP Genel Başkanı Özel: DEM Parti ile herhangi bir ittifak yok
    29 Şub CHP Genel Başkanı Özel: DEM Parti ile herhangi bir ittifak yok

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı canlı yayında, "DEM Parti ile CHP arasında ittifak var mı?" sorusuna yanıt verdi. Özel, "Bunu kaç kere söylesin CHP. Bu CHP'nin tek başına girdiği bir seçim. Herhangi bir ittifak yok. Ne onların bize kayıtsız şartsız desteği söz konusu ne bizim onlara desteğimiz var. DEM'le imza, yazı, protokol yok böyle bir şey. Kandille anlaşmaya çalışanların, resmi heyet yollayanların geçmişte yaptıkları ortada." dedi.

  • Irak'ın Süleymaniye kentinde KYB'nin PKK/YPG'ye verdiği destek güvenlik sorununa neden oluyor
    28 Şub Irak'ın Süleymaniye kentinde KYB'nin PKK/YPG'ye verdiği destek güvenlik sorununa neden oluyor

    Irak'ın Süleymaniye kentindeki vatandaşlar, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) terör örgütü PKK/YPG'ye alan açarak destek vermesinin kentte güvenlik sorunu, yatırımların engellenmesi ve mağduriyete neden olduğunu, hükümet ve halka zarar verdiğini belirtiyor. KYB'nin terör örgütüne verdiği destek konusunda kendisini düzeltmesi ya da Türkiye'nin kendisine karşı politikalarının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

  • Adalet Bakanı Tunç, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması
    27 Şub Adalet Bakanı Tunç, canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden sahasında meydana toprak kaymasında sorumlulukları bulunanların yargı tarafından ortaya çıkarılacağını belirterek, "Kim sorumluysa bu kazadan, yargı önünde elbette ki hesabını verecektir.

  • Binali Yıldırım'la protokol krizi mi yaşadılar? Murat Kurum, açılış törenindeki görüntülere açıklık getirdi
    26 Şub Binali Yıldırım'la protokol krizi mi yaşadılar? Murat Kurum, açılış törenindeki görüntülere açıklık getirdi

    AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a katıldığı canlı yayında, Sirkeci-Kazlıçeşme hattının açılış töreninde Binali Yıldırım'la arasında yaşananlar soruldu. Protokol krizi olmadığını söyleyen Kurum, ''Çok samimi bir şekilde Binali Abi'ye dedik ki 'Sayın Başbakanım sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır.' dedim. O da nezaket gösterip, ''Murat Bey sen İBB adayısın, sen buraya geç' dedi. O kadar nezaket sahibi bir abimiz. Gülerek bu kriz yaşanır mı?'' ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Ben seçimi kazanırsam, kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiniz'
    26 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: "'Ben seçimi kazanırsam, kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiniz"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben seçimi kazanırsam kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiz.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Yeni Başlıyor
    26 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Yeni Başlıyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve eski Türkiye dönemini tamamen kapatıldığını belirtti. Erdoğan, ayrıca CHP'nin bölücülerle işbirliği yaptığını ve rotasını kaybettiğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'un kurtuluş yıl dönümünü tebrik etti
    26 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'un kurtuluş yıl dönümünü tebrik etti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ıncı yıl dönümünü tebrik ederek, kahramanları rahmetle andı. Erdoğan, Bayburtlu kardeşlerine teşekkür ederek, Türkiye'nin geleceğini güçlü bir şekilde inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart Mahalli İdareler imtihanını başarıyla verdik'
    25 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan: '31 Mart Mahalli İdareler imtihanını başarıyla verdik'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü programına video mesaj göndererek, 14-28 Mayıs seçimlerinde ülkeye yönelik sinsi hesapları olan şer odaklarının tamamını hüsrana uğrattıklarını belirtti. Erdoğan, Bayburtluların rekor oy oranlarıyla kendilerini desteklediğini vurgulayarak, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın gerçek belediyecilik idealine güçlü destek beklediğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'un Kurtuluş Yıl Dönümünü Kutladı
    25 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt'un Kurtuluş Yıl Dönümünü Kutladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'un kurtuluşunun 106'ıncı yıl dönümünü tebrik ederek, kahramanları rahmetle anıdığını ve Bayburtlu kardeşlere teşekkür etti. Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini güçlü bir şekilde inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Muğla'da Berat Kandili özel programlarla kutlandı
    25 Şub Muğla'da Berat Kandili özel programlarla kutlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Berat Kandili, özel programlarla ihya edildi. Camilerde yapılan programlarda vaizler sohbetler yaparken, halk dua etti ve af ve mağfiret diledi. Programlar, Kuran tilaveti, Mevlidi Şerif, ilahi ve kasidelerle devam etti ve Tesbih namazıyla sona erdi.

  • Bozüyük Belediyesi Berat Kandili'nde mevlit şekeri dağıttı
    25 Şub Bozüyük Belediyesi Berat Kandili'nde mevlit şekeri dağıttı

    Bozüyük Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlara mevlit şekeri ikram etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından yapılan dağıtımda, vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun kandil kutlamasını ve selamlarını aldı.

  • Kartal Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara Lokma İkram Etti
    25 Şub Kartal Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara Lokma İkram Etti

    Kartal Belediyesi, Berat Kandili'nde ilçedeki 10 farklı noktada vatandaşlara hayır lokması ikram etti. İlçedeki belirli camilerin önüne konumlandırılan ikram araçlarından binlerce Kartallı'ya lokma dağıtıldı.

  • Mersin'de Berat Kandili dolayısıyla 15 bin kandil simidi dağıtıldı
    25 Şub Mersin'de Berat Kandili dolayısıyla 15 bin kandil simidi dağıtıldı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla kentin farklı noktalarındaki camilerde 15 bin kandil simidi dağıttı.

  • Diyarbakır'da Büyük Katılımlı Düğün
    25 Şub Diyarbakır'da Büyük Katılımlı Düğün

    Diyarbakır'da bürokratlar, siyasetçiler ve iş insanlarının bir araya geldiği yaklaşık 3 bin kişinin katılım sağladığı düğünde paralar havada uçuştu.

  • Çanakkale'de Roman müzisyenlerden oluşan ilahi grubu ramazan ayında sahne alacak
    25 Şub Çanakkale'de Roman müzisyenlerden oluşan ilahi grubu ramazan ayında sahne alacak

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Roman müzisyenlerce kurulan ilahi grubu, ramazan ayında iftar programlarında sahne almak üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Gelibolu Müzisyenini ve Hamallarını Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Hakan Kurt öncülüğünde kurulan ilahi grubu, Berat Kandili'nde ilk kez sahne aldı. Grup, ramazanda Gelibolu ve çevre şehirlerdeki iftar programlarında sahne almayı hedefliyor.

  • Bozüyük Belediyesi Berat Kandili'nde vatandaşlara mevlit şekeri dağıttı
    25 Şub Bozüyük Belediyesi Berat Kandili'nde vatandaşlara mevlit şekeri dağıttı

    Bozüyük Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla camilere giderek ibadetlerini yapan cemaate mevlit şekeri dağıttı. Yatsı namazından sonra yapılan dağıtım sırasında belediye görevlileri, vatandaşlara Başkan Bakkalcıoğlu'nun kandil kutlamasını iletti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara Kandil Simidi Dağıttı
    25 Şub Mersin Büyükşehir Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara Kandil Simidi Dağıttı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili'nde 13 ilçede vatandaşlara 15 bin adet kandil simidi dağıttı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kentteki işlek noktalarda ve cami çıkışlarında simitler ikram edildi.

  • Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Berat Kandili'nde ilçe sakinleriyle buluştu
    25 Şub Konya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Berat Kandili'nde ilçe sakinleriyle buluştu

    Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Müftülüğünün, Ebubekir Camisi'nde düzenlediği Berat Kandili programında ilçe sakinleriyle kandil bereketine ortak oldu.

  • Karaman ve Afyonkarahisar'da Berat Kandili dualarla kutlandı
    25 Şub Karaman ve Afyonkarahisar'da Berat Kandili dualarla kutlandı

    Karaman ve Afyonkarahisar'da Berat Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Karaman Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşlara kandil simidi ikram edildi. İnsanlar namazın ardından camilerin önünde çeşitli ikramlarda bulundu.

  • Havza'da Berat Kandili Programı Düzenlendi
    25 Şub Havza'da Berat Kandili Programı Düzenlendi

    Havza Müftülüğü tarafından Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programda mevlit okundu ve dua edildi. Programa katılan siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları vatandaşların kandilini kutladı. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Berat Kandili mesajında huzur ve esenlik dileklerini iletti.

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de vatandaşlara seslendi
    25 Şub AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de vatandaşlara seslendi

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de vatandaşlara seslendi. Kurum, Sancaktepe'nin İstanbul'un yeniden yükselişinin başlayacağını söyledi ve mevcut İBB yönetiminin Sancaktepe'deki metro hattını kapattığını belirtti. Ayrıca, Kurum, İmamoğlu yönetiminin heybelerinin boş olduğunu ve 'Kandil Uzlaşısı' etrafında kirli pazarlıklar yaptığını ifade etti.

  • Mekke-i Mükerreme'de 'Kandil Özel Programı' düzenlendi
    25 Şub Mekke-i Mükerreme'de "Kandil Özel Programı" düzenlendi

    Mekke-i Mükerreme'de, Cidde Din Hizmetleri Ataşeliği ve Mekke Umre Ekip Başkanlığı tarafından Berat Kandili münasebetiyle düzenlenen özel programda, Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu ve diğer yetkililerin yanı sıra yaklaşık 750 umreci ve Türk vatandaşı katıldı. Programda, Berat Gecesi'nin önemi vurgulanarak, affetme, içsel yolculuk ve tövbe etme konuları üzerinde duruldu. Ayrıca, Filistinli kardeşlerimiz ve diğer dünya mazlumları için dua edildi.

  • Alaplı'da Berat Gecesi Programı Düzenlendi
    25 Şub Alaplı'da Berat Gecesi Programı Düzenlendi

    Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Berat Gecesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve ilahi programları yapıldı. Programda din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, ilahiler söylendi. Berat gecesinin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu hatırlatan cami imamı Satılmış Ermiş, af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve gecelerin en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini hatırlattı.

  • Edirne'de Berat Kandili coşkusu
    25 Şub Edirne'de Berat Kandili coşkusu

    Edirne'de Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolaysıyla vatandaşlar Selimiye Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın etti. Üç Şerefeli Camii'nde düzenlenen programda okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile Edirneli vatandaşlar manevi atmosferi yaşadı.

  • Saraybosna'da Berat Kandili Programı Düzenlendi
    25 Şub Saraybosna'da Berat Kandili Programı Düzenlendi

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programa birçok Bosna Hersekli katıldı. Hünkar Camisi'nde gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim okundu, mevlit okundu ve ilahiler seslendirildi. Programda gecenin önemi hakkında vaaz verildi ve dua edildi.

  • Edirne'de Berat Kandili dolayısıyla camilere yoğun ilgi
    25 Şub Edirne'de Berat Kandili dolayısıyla camilere yoğun ilgi

    Edirne'de Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolaysıyla vatandaşlar Selimiye Camii başta olmak üzere kentteki camilere akın etti. Üç Şerefeli Camii'nde düzenlenen programda okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile Edirneli vatandaşlar manevi atmosferi yaşadı. Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu'nun yaptığı vaaz konuşmasında, geceyi namazlarla, dualarla, zikirlerle nurlandırmaları gerektiğini belirtti.

  • Çankırı'da AK Parti Gençlik Kolları Berat Kandilini kutladı
    24 Şub Çankırı'da AK Parti Gençlik Kolları Berat Kandilini kutladı

    Çankırı'da AK Parti Gençlik Kolları, Kurşunlu AK Parti Gençlik Kolları Merkez Camisi ve ilçedeki diğer camilerde yatsı namazı sonrası Berat Kandili dolayısıyla stant açarak cemaatin kandilini kutladı. Partililer, kolonya ve lokum ikramında bulundu.

  • Düzce'de 113 Yıllık Kandil Geleneği Devam Ediyor
    24 Şub Düzce'de 113 Yıllık Kandil Geleneği Devam Ediyor

    Düzce'nin Koçyazı Mahallesi'nde 113 yıldır devam eden kandil geleneği, mahalle sakinleri tarafından sürdürülüyor. Beraat Kandili dolayısıyla camide yapılan namazın ardından mahalleli, evlerinden getirdikleri yiyecekleri caminin içinde kurulan sofralarda paylaşıyor. Muhtar İsmet Mısır, geleneğin önemine vurgu yaparak, katılımcı sayısının sürekli arttığını belirtti.

  • Depremin vurduğu Hatay'da Berat Kandili gecesinde dualar edildi
    24 Şub Depremin vurduğu Hatay'da Berat Kandili gecesinde dualar edildi

    Hatay'da yaşanan deprem felaketinin ardından Berat Kandili nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti. TOKİ Resulullah Camisi'nin tadilatı nedeniyle çadır mescitte toplanan vatandaşlar, dualar ederek depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Programın ardından vatandaşlara ikramlar dağıtıldı.

  • Deprem Sonrası Berat Kandili Programları
    24 Şub Deprem Sonrası Berat Kandili Programları

    Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te Berat Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi. Camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti, vaazlar, namazlar ve dualar gerçekleştirildi. Programlar sonrası vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Beraat Kandili Gecesi Dualarla Geçti
    24 Şub Depremin Vurduğu Hatay'da Beraat Kandili Gecesi Dualarla Geçti

    Hatay'da yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar, Beraat Kandili gecesinde camilere akın ederek dualar etti. Rasulullah Camisi'nin tadilatı nedeniyle çadır mescitte toplanan vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Programın ardından vatandaşlara ikramlar dağıtıldı. Vatandaşlar, İslam alimlerine hayırlı vesileler dileyerek Filistin ve diğer ezilen Müslümanların kurtuluşunu temenni etti.

  • Depremin vurduğu Osmaniye'de Berat Kandili dualarla idrak edildi
    24 Şub Depremin vurduğu Osmaniye'de Berat Kandili dualarla idrak edildi

    Osmaniye'de düzenlenen programda, 6 Şubat depreminde minaresi yıkılan Alibeyli Camii'nde Berat Kandili dualarla idrak edildi. Osmaniyeliler, depremde hayatını kaybedenler ve tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için dua etti. Program sonrasında sivil toplum kuruluşları tarafından kandil simidi ve tatlı dağıtıldı.

  • Berat Kandili dolayısıyla camilere yoğun ilgi
    24 Şub Berat Kandili dolayısıyla camilere yoğun ilgi

    Kayseri, Kırşehir ve Niğde'de Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Programlarda Kur'an-ı Kerim okundu, namaz kılındı ve dua edildi. Cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

  • Berat Kandili Dolayısıyla Yedi İlde Programlar Düzenlendi
    24 Şub Berat Kandili Dolayısıyla Yedi İlde Programlar Düzenlendi

    Diyarbakır, Elazığ, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, ilahiler seslendirildi. Programlara katılanlar namaz kıldı ve dua etti. Cami çıkışlarında ikramlarda bulunuldu.

  • Uzunköprü'de Berat Kandili Coşkusu
    24 Şub Uzunköprü'de Berat Kandili Coşkusu

    Mübarek Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili, Uzunköprü ilçesinde coşkuyla karşılandı. Vatandaşlar camilere akın etti ve düzenlenen programlara yoğun ilgi gösterdi. Ergene Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve duaların edilmesiyle devam etti. Vatandaşlar, manevi atmosfer içerisinde bu özel gecenin bereketinden nasibini aldılar.

  • Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te Berat Kandili dolayısıyla camilerde programlar düzenlendi
    24 Şub Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te Berat Kandili dolayısıyla camilerde programlar düzenlendi

    Bursa, Balıkesir ve Bilecik'te Berat Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualar okundu. Cemaate kandil simidi ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. Balıkesir'de Zağnospaşa Camisi'nde yoğun ilgi gören programda vatandaşlara kandil şekeri, meyve suyu ve lokum ikram edildi. Bilecik'te ise Kayıboyu Camisi başta olmak üzere birçok camide düzenlenen programlarda ilahiler okundu ve dualar edildi. İl Müftüsü Ali Erhun, vaazında üç ayların ikincisi olan Şaban ayında olduklarını belirterek, bu ayların manevi iklimi teneffüs etmek ve kulluk şuurunu artırmak için önemli olduğunu vurguladı.

  • Osmaniye'de Berat Kandili Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Dualarla İdrak Edildi
    24 Şub Osmaniye'de Berat Kandili Depremde Hayatını Kaybedenler İçin Dualarla İdrak Edildi

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, Berat Kandili dualarla idrak edildi. Alibeyli Camii'nde düzenlenen programda, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi ve sivil toplum kuruluşları tarafından kandil simidi ve tatlı dağıtıldı.

  • Berat Kandili, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Camilerde Dualarla İdrak Edildi
    24 Şub Berat Kandili, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Camilerde Dualarla İdrak Edildi

    Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki camilerde Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dua edildi. İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özdemir, kandillerin duaların kabulü ve günahların affedilmesi umuduyla dolu geceler olduğunu belirtti. Programlar sonunda vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı.

  • Berat Kandili dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de camilerde program düzenlendi
    24 Şub Berat Kandili dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de camilerde program düzenlendi

    Adana'da Hacı Sabancı Merkez Camisi'ndeki kandil programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mersin'de Toroslar ilçesi Halkkent Emir Sultan Camisi'nde düzenlenen kandil programında şehitler ve Filistin için dua edildi. Hatay'da İskenderun Kaptan Mehmet Paşa Cami'de ilahiler okundu ve dua edildi. Osmaniye'de Bülbül Camii'nde ilahiler okundu ve dua edildi.

  • Şanlıurfa'da Berat Kandili dolayısıyla binlerce vatandaş Dergah Camisi'ne akın etti
    24 Şub Şanlıurfa'da Berat Kandili dolayısıyla binlerce vatandaş Dergah Camisi'ne akın etti

    Şanlıurfa'da Berat Kandili dolayısıyla binlerce vatandaş, Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Camisi'ne akın etti. Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte camide namaz kılan vatandaşlar, cami avlusuna serilen hasırlar üzerinde namazlarını eda etti. Kentteki diğer camilerde de özel programlar düzenlendi ve Hazreti İbrahim'in makamında dua edildi.

  • Ankara'da Berat Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program gerçekleştirildi
    24 Şub Ankara'da Berat Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program gerçekleştirildi

    Ankara'da Berat Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Mevlid-i Şerif ile duaların okunmasıyla devam etti. Cami bahçesindeki stantlarda şeker ve kandil simidi ikram edilirken, Vakıflar Genel Müdürlüğü de camiye gelenlere ikramlarda bulundu.

  • Muş Belediye Başkanı Feyat Asya Berat Kandili'nde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı
    24 Şub Muş Belediye Başkanı Feyat Asya Berat Kandili'nde birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

    Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, kandil gecelerinin sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı günler olduğunu vurguladı. Asya, bu mübarek gecelerin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, insanların birbirleriyle dayanışma içinde olmalarını ve kardeşlik duygularını güçlendirmelerini söyledi. Ayrılık, ayrımcılık, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmanın önemine değinen Asya, sevgi ve barış tohumları ekmeyi vurguladı ve tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik etti.

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: 'Bu Millet Bahçesi'nin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur'
    24 Şub AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: "Bu Millet Bahçesi'nin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur"

    AK Parti İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Burayı, hocamızın bu ülke için döktüğü alın terinin ilelebet yaşatıldığı bir yeşil mekan yapmak için başkanımızla birlikte çok çaba sarf ettik. Siyasi tarihimizin en özel alanlarından biri olan bu kutlu mekanı yeşille donattık.

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'İmanlı, amelli, ibadetli nesiller bizim için çok önemli'
    24 Şub Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "İmanlı, amelli, ibadetli nesiller bizim için çok önemli"

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, imanlı, amelli, ibadetli nesillerin çok önemli olduğunu belirterek, 'Gençlerimizi, çocuklarımızı ibadetlerini yapan nesiller olarak yetiştirdiğiniz zaman toplum olarak daha huzurlu ve daha mutlu olacağız' dedi.

  • İmamoğlu, Fatih Kara Surları Belgrad Kapı 2. Etap Restorasyonu Açılış Törenine Katıldı
    24 Şub İmamoğlu, Fatih Kara Surları Belgrad Kapı 2. Etap Restorasyonu Açılış Törenine Katıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Kara Surları Belgrad Kapı 2. Etap Restorasyonu Açılış Töreni'ne katıldı. İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tarihi mirasına sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, kara surlarının restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve İstanbul'un tarihinin en çok restorasyon yapılan dönemini yaşadığını belirtti. İmamoğlu, kara surlarının turizmi ve İstanbul'a değer katmayı hedeflediğini ifade etti.

  • Murat Kurum: Sancaktepe İstanbul'un parlayan yıldızı olacak
    24 Şub Murat Kurum: Sancaktepe İstanbul'un parlayan yıldızı olacak

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de vatandaşlara seslendi. Kurum, Sancaktepe'nin İstanbul'un yeniden yükselişinin başlayacağını söyledi ve Sancaktepelilerin desteğiyle 31 Mart akşamı Sancaktepe'nin İstanbul'un parlayan yıldızı olacağını belirtti.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İmanlı, amelli, ibadetli nesiller önemli
    24 Şub Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: İmanlı, amelli, ibadetli nesiller önemli

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Trabzon'da katıldığı bir kandil programında gençlerin ve çocukların ibadetlerini yapmalarının toplumun huzuru ve mutluluğu için önemli olduğunu belirtti. Erbaş ayrıca, Berat Gecesi'nin affımızı almak için bir fırsat olduğunu ve Filistin'deki kardeşlerimize yardım edilmesi gerektiğini dile getirdi.

  • İmamoğlu'ndan Kurum'a yanıt: Davet edilmedim mutlu mu oldu yani, Allah akıl versin
    24 Şub İmamoğlu'ndan Kurum'a yanıt: Davet edilmedim mutlu mu oldu yani, Allah akıl versin

    AK Parti İBB Adayı Murat Kurum'un, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma Bakanı tarafından davet edildiğini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yalanlamasına yanıt geldi. Davet aldığını tekrarlayan İmamoğlu, Kurum'un, ''Başkan İstanbul'da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor.'' sözleri için ''Davet edilmedim mutlu mu oldu yani. Çocuklar gibi vallahi. Allah akıl versin. Çok kötü cümleler kuruyor. Çok acemi bir arkadaşmış ya.'' ifadelerini kullandı.

  • Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara İkramda Bulundu
    24 Şub Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi Berat Kandili'nde Vatandaşlara İkramda Bulundu

    Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi, Berat Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi, çorba, çay, kandil şekeri ve lokma ikramında bulundu. Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, vatandaşların kandillerini kutladı ve hizmet için durmadan çalışacaklarını belirtti.

  • Adıyaman'da Berat Kandili Etkinliği
    24 Şub Adıyaman'da Berat Kandili Etkinliği

    Adıyaman'da Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Yenipınar Camisi'nde mevlit okutuldu ve dualar edildi. Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri ise cami bahçesinde vatandaşlara limonata ve kandil simidi dağıttı. Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, kandilin önemini vurgulayarak, bin kişiye ikramda bulunduklarını belirtti.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Berat Kandili'nde Tavuklu Pilav Dağıttı
    24 Şub Aydın Büyükşehir Belediyesi Berat Kandili'nde Tavuklu Pilav Dağıttı

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Efeler Belediye başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Berat Kandili dolayısıyla tavuklu pilav dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye, 17 ilçede ve 45 farklı noktada binlerce Aydınlıya hayır yaptı.

  • Murat Kurum: CHP İstanbul'u Kandil uzlaşısıyla paylaşmak istiyor
    24 Şub Murat Kurum: CHP İstanbul'u Kandil uzlaşısıyla paylaşmak istiyor

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sancaktepe'deki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, CHP'nin İstanbul'u Kandil uzlaşısıyla paylaşmak istediğini söyledi. Kurum, ayrıca İstanbul'da yapacakları projeleri ve İmamoğlu'nun davet iddialarını da eleştirdi.

  • Sancaktepe'de konuşan Kurum: 'Bu Kandil masasını hep birlikte dağıtacağız'
    24 Şub Sancaktepe'de konuşan Kurum: "Bu Kandil masasını hep birlikte dağıtacağız"

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de düzenlenen Sivaslılar Buluşması'na katıldı.

  • Tokyo Camisi'nde Müslümanlar Berat Kandili'ni kutladı
    24 Şub Tokyo Camisi'nde Müslümanlar Berat Kandili'ni kutladı

    Japonya'nın başkenti Tokyo'da Müslümanlar, Berat Kandili dolayısıyla Tokyo Camisi'nde bir araya geldi. Yatsı namazı sonrası Kur'an-ı Kerim okundu ve kandil gecesinin önemi hakkında sohbet verildi. Programın ardından cemaate Diyanet Türk Kültür Merkezi'nde ikramda bulunuldu.

  • Murat Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nun davet iddialarını yalanladı
    24 Şub Murat Kurum, İBB Başkanı İmamoğlu'nun davet iddialarını yalanladı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe'de düzenlenen bir etkinlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet iddialarını yalanladı ve Kandil İttifakı hakkında açıklamalarda bulundu.

  • Köyceğiz İlçe Müftülüğü Berat Kandili Programına Davet Ediyor
    24 Şub Köyceğiz İlçe Müftülüğü Berat Kandili Programına Davet Ediyor

    Muğla'nın Köyceğiz İlçe Müftülüğü, Berat Kandili özel programına tüm halkı davet ediyor. Programlar, kadınlara yönelik Kandil Özel Programı, akşam namazından sonra tüm camilerde yapılacak. Müftü Ahmet Karagöz, dua ve niyazların kabul görmesini temenni ederek vatandaşları davet etti.

  • Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun Berat Kandili Mesajı Yayımladı
    24 Şub Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun Berat Kandili Mesajı Yayımladı

    Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erhun, İslam aleminin Kur'an'ın Levh-i Mahfüz'dan Dünya semasına toptan indirildiği geceyi kutladığını belirterek, bu gece günahlarımızdan kurtulma ve Allah'ın af ve mağfiretine nail olma gecesi olduğunu ifade etti.

  • Aydın Valisi Yakup Canbolat'tan Berat Kandili Mesajı
    24 Şub Aydın Valisi Yakup Canbolat'tan Berat Kandili Mesajı

    Aydın Valisi Yakup Canbolat, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Canbolat mesajında, Berat Kandili'nin sevgi ve kardeşlik bağlarını pekiştirdiğini, affedicilik ve bağışlayıcılık öğrettiğini belirtti. Ayrıca, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliği güçlendirmesini ve huzurlu bir hayata vesile olmasını temenni etti.

  • Murat Kurum, Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Programına Katıldı
    24 Şub Murat Kurum, Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluş Programına Katıldı

    İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bakırköy'de düzenlenen 'Trabzon'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıl Dönümü' programına katıldı. Kurum, Trabzon'un tarihi önemine vurgu yaparak, Trabzon'un coğrafyanın anahtarı olduğunu belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yapılan projeleri anlattı ve İstanbul'un paylaşılmak istendiğini söyledi.

Advertisement