Mess Olağan 45. Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Mess Olağan 45. Genel Kurulu

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Betil, " Dünyanın teknoloji ve bilimin önderliğinde yeni bir sanayi devriminden geçtiği bu dönemde, biz de bilgiye daha fazla yatırım yaptık ve ilklere imza attık." dedi.

16.04.2016 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Betil, " Dünyanın teknoloji ve bilimin önderliğinde yeni bir sanayi devriminden geçtiği bu dönemde, biz de bilgiye daha fazla yatırım yaptık ve ilklere imza attık." dedi.

Betil, MESS Olağan 45. Genel Kurulundaki konuşmasında, "Dünyanın teknoloji ve bilimin önderliğinde yeni bir sanayi devriminden geçtiği bu dönemde, biz de bilgiye daha fazla yatırım yaptık. Geride bıraktığımız üç yılda, birçok projeye imza attık. Sanayi Devrimi Endüstri 4.0 hedefleri çerçevesinde faaliyetlerde bulunmak, vizyonumuzu buna göre ortaya koymak durumundayız." diye konuştu.

MESS'in 164 bin çalışana istihdam sağlayarak 201 üyesiyle 57 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Betil, Yönetim Kuruluna verilen destek için teşekkür ederek yeni dönemde MESS'in bugüne kadar olduğu gibi Türkiye ekonomisine katkı yapmayı sürdüreceğini belirtti.

Betil, "Üyelere sağlanan desteklerle ilklerin yaşandığı bir dönemin geride bıraktık. İş sağlığı ve güvenliği desteği, SGK prim desteği ve çevre desteğiyle üyelerimizin yüklerini paylaşmaya çalıştık" ifadesini kullandı.

Betil, 2015'te bir ilke daha imza atarak, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin gelişimine katkı sağlamak için Altın Eldiven ve Altın Öneri adlarıyla iki ayrı kategoride İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışması düzenlediklerini bildirdi.

Metal iş kolunda verilen hizmetlerin bir standarda kavuşmasının gururunu da yaşadıklarını kaydeden Betil, "75 Ulusal Meslek Standardı ve 61 Ulusal Yeterliliği, otomotiv, metal ve elektrik-elektronik sektörlerinde ülkemize kazandırdık" bilgisini verdi.

Betil, geçen döneme ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Çalışma barışının sağlanması ve endüstri ilişkilerinin devamlılığı açısından da zorluklarla karşılaştığımız, sektörümüzde yasa dışı eylemlerin gündeme geldiği bir dönem yaşadık. Bu zorlu dönemde ülkemizin ve çalışanların ortak yararları doğrultusunda daha güvenli ve daha üretken bir gelecek sağlamak üzere çalıştık. Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olduğumuzun bilinci ile endüstri ilişkilerinde iş barışını korumanın yanı sıra dünya pazarlarında Türkiye'nin rekabet gücünün devamı için de çalıştık."

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise, asgari ücretteki artışın birçok iş yerinde kıdemli işçilerle yeni işe girenler arasındaki farkı kapattığını belirterek, "Eğer işe alırken eğitimli, kaliteli işçinin bir farkı varsa onu çalıştırırken de farkı olmalı. Kıdemli işçi kendisinin değer verdiğinin farkına varmalı. 2017 sözleşmesi kıdeme yönelik bir sözleşme olmalı. Adaletsizlikler ortadan kaldırılmalı." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, MESS üyeliğinde 50, 35, 25 ve 10 yılını dolduran üye şirket temsilcilerine hatıra plaketleri takdim edildi.

MESS Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Seçimleri ise yarın yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mess Olağan 45. Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement