Mesut Bakkal'ın Hedefi İlk Yarıda 29 Puan - Son Dakika
Spor

Mesut Bakkal'ın Hedefi İlk Yarıda 29 Puan

TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig hedefinden sapmadığını, ligin ilk yarısını 29 puanla kapatmayı arzuladıklarını söyledi.

20.10.2016 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, kırmızı-beyazlı ekibin Süper Lig hedefinden sapmadığını, ligin ilk yarısını 29 puanla kapatmayı arzuladıklarını söyledi.

Bakkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç hafta içerisinde daha coşkulu, istekli ve özverili oynayan bir takım ortaya çıkarmayı hedeflediğini ifade etti.

Sivasspor'un, Süper Lig kadrosunu koruyan ve transferler yapan bir ekip görünümünde olduğuna dikkati çeken Bakkal, "İnsanların beklentisini ben gayet doğal olarak düşünüyorum, haklılar da. Geldiğim günden beri oyuncularıma buna göre mücadele etmek zorunda olduklarını, oyuncu kişiliklerini ortaya koymaları gerektiğini ve daha iyi sonuçlar almaları gerektiğini söylüyorum. Kadrodan camia olarak bir beklenti var. Bu beklentiye de hem teknik ekibin hem de bu oyuncu gurubunun cevap vermesi gerekiyor." diye konuştu.

Her maçta en azından öne geçtiklerinde skoru korumaları gerektiğini vurgulayan Bakkal, şunları söyledi:

"Bu takım beklentilere cevap verir mi, verir. Zaten vermezse bir problem var demektir. O zaman bu ligi kaldıramıyor veya bu ligin coşkusuna göre oynamıyoruz demektir. Zirveyle aramızda 7-8 puan fark var, bu kapanmayacak gibi değil. İlk hedefim doğrultusunda Altınordu'yu yendik, arkasından Balıkesirspor galibiyeti ve burada alacağımız Şanlıurfaspor galibiyetiyle ilk yarıyı 27-29 puanla bitirme şansımız olabilirdi. Yine var o şansımız. Tüm inancımla söylüyorum bunu yapacak bir kadromuz var. Tek şey, hep beraber bunu açığa çıkaracağız."

"Beklentiler gelmeyince sabırlar tükeniyor"

Sivasspor gibi kendisinin de hedefleri olduğunu vurgulayan Bakkal, "Beklentiler gelmeyince insanların sabırları tükeniyor. Özellikle bundan sonraki maçlarda idare etme gibi bir lüksümüzün olmadığını oyuncularıma da söyledim. Hedefli bir teknik direktörüm ve buraya geldim. Yıllarca Süper Lig'de çalıştıktan sonra Sivas'ı çok sevdiğim ve takımı tanıdığım için buraya geldim. Benim de beklentim ve hedeflerim var. Bu hedefler doğrultusunda da gidebilecek oyuncu grubu olduğuna inanıyorum, bu inancım inşallah boşa çıkmaz. Çıkmaması için de tek çaremiz var çalışacağız." şeklinde konuştu.

Mesut Bakkal, şampiyonluğa oynayan takımların her maçı kazanmak zorunda olduğunu, Sivas'a ve camiaya da bunun yakışacağını belirtti.

Futbolcularının bu lige adapte olması için her türlü çabayı gösterdiğini de aktaran Bakkal, şöyle devam etti:

"Onlara şunu söyledim: Ben yıllardan beri, 16-17 yıldır Süper Lig'de takım çalıştıran bir teknik direktör olarak sindirip gelip bu ligde çalışıyorsam herkesin sindirmesi gerekiyor. Hedefler doğrultusunda yeni bir yönetim ortaklığıyla hedefe giden puanlı bir prim sistemi yaptık. Oyuncular geçiş dönemini sancılı yaşıyorlar ama gerçek kimliklerini ortaya koymadıklarını düşünüyorum."

"Hedeften sapma yok"

Bakkal, gelinen noktada Sivasspor'un Süper Lig hedefinden hiçbir şekilde sapmadığına da işaret ederek, "Hedeften sapma yok. 3 ay önce bıraktığım ve ligin son 7 haftasında mağlup olmayan takımı ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Oyuncu gurubumuz da hakikaten çok üzgün. Hepsi kaliteli oyuncular. Tek şey var, antrenman yapacağız, çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Ligin ilk yarısının bitmesine 9 hafta kaldığını anımsatan Bakkal, ara transfer döneminde ihtiyaç durumuna ve kulübün bütçesine göre transfer yapabileceklerini söyledi.

Bakkal, ligde bu hafta sahalarında oynayacakları Şanlıurfaspor maçını kazanmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Sivasspor, ligde 5. haftadan sonra takımın başına geçen Mesut Bakkal yönetiminde, 6. haftada Altınordu'yu 2-1 yenip 7. haftada da Balıkesirspor'la 1-1 berabere kalarak 4 puan topladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mesut Bakkal'ın Hedefi İlk Yarıda 29 Puan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor
    12:13 Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla 9 farklı branşta düzenlenen kurslardan 2 binden fazla katılımcı yararlanıyor. Sporla iç içe, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 'Karşıyaka'mızın spor kenti kimliğini yeni nesillerimizle birlikte güçlendireceğiz' dedi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.

  • Ebrar Karakurt, Dinamo Moskova kaptanının skandal hareketine tepki gösterdi
    11:54 Ebrar Karakurt, Dinamo Moskova kaptanının skandal hareketine tepki gösterdi

    Milli yıldız Ebrar Karakurt'un formasını giydiği Lokomotiv Kaliningrad, Rusya Ligi'nde Dinamo Moskova'yı 3-1 yenerek finale yükseldi. Dinamo Moskova'nın kaptanı Goncharova, Ebrar'a maç sonrası orta parmağını gösterdi. Ebrar Karakurt ise sosyal medya hesabından bu harekete yanıt verdi.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor
    11:47 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı, mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarını önlemek için devriye faaliyetlerini sıklaştırıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlar aracılığıyla ormanları sürekli olarak kontrol eden jandarma, yangınların erken aşamada tespit edilmesini sağlıyor. Vatandaşlar da orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor.

  • Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu
    11:43 Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Avcı, oyuncularıyla yapacağı durum değerlendirmesinde üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin önemini belirtti. Trabzonspor, kalan 6 haftada üçüncülüğünü koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor.


Advertisement