Mesut Barzani-Cuburi Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Mesut Barzani-Cuburi Görüşmesi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi, DAEŞ'in elindeki Musul ilini kurtarmaya yönelik operasyonu görüştü.

18.03.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Irak Parlamento Başkanı Selim Cuburi, DAEŞ'in elindeki Musul ilini kurtarmaya yönelik operasyonu görüştü.

Barzani, bazı temaslar için Erbil'e gelen Cuburi'yi konutunda kabul etti. IKBY Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Cuburi ile Barzani, görüşmede terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul ve diğer bölgelerin kurtarılması konusunu ele aldı. Toplantıda ayrıca Peşmerge ve Şii milislerin, DAEŞ'e karşı elde ettiği kazanımlara değinildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Sünni siyasetçi Cuburi, Musul'un kurtarılmasına yönelik düzenlenecek operasyonda Peşmerge güçlerinin aktif rol olması için Barzani'den yardım istedi.

Cuburi'nin, Kürt bölgesindeki temasları kapsamında yarın Halepçe kentindeki "Şehitlik Anıtı'nı" ziyaret edeceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mesut Barzani-Cuburi Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement