Mesut Özil: Dünyada Türkiye Denince Akla İlk Galatasaray Geliyor - Son Dakika
Spor

Mesut Özil: Dünyada Türkiye Denince Akla İlk Galatasaray Geliyor

Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Galatasaray'la oynanacak maç öncesi yaptığı açıklamada "Dünyada Türkiye denince akla ilk Galatasaray geliyor." dedi.

29.09.2014 08:11  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Arsenal'in Türk asıllı yıldızı Mesut Özil, Fanatik gazetesine açıklamalarda bulundu.

"AKLA İLK GLATASARAY GELİYOR"

Arsenal-Galatasaray maçı hakkındaki düşüncelerin?

Öncelikle, Galatasaray Avrupa’nın en büyük takımlarından birisi. Dünyada Türkiye denince akla ilk Galatasaray geliyor. Bir de biliyor musunuz, Galatasaray Avrupa’da çok farklı oynuyor. Her sene Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ediyor. Bazen o kadar iyi oynuyorlar ki, maçta ne olacağını kestiremiyorsunuz. Bunu İstanbul’daki Real Madrid maçında da yaşadık. Ama unutmayalım ki, Arsenal olarak evimizde oynuyoruz. Sahaya 3 puan için çıkacağız ve bunun için savaşacağız.

"TÜRK TAKIMINA KARŞI OYNARKEN MUTLU OLUYORUM"

Arsenal kimlere dikkat edecek, kimlere dikkat etmeli?

Biz Galatasaray’ın çok tecrübeli bir takım olduğunu düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi deneyimi olan Sneijder, Burak, Selçuk, uluslararası deneyimi olan Muslera, Melo gibi isimler var. İyi futbolla 3 puanı kazanmak istiyoruz ama ne olursa olsun ben Türk takımına karşı oynarken çok mutlu oluyorum, çok duygulu anlar yaşıyorum. Tekrar İstanbul’a geleceğim için çok sevinçli oluyorum.

"KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Gruptaki mücadeleyi nasıl görüyorsun?

İlk maçlarda da görüldü ki, bu grupta kimlerin ikinci tura çıkacağı, nasıl sonuçlar alacağı belli değil. Herkes gruptan çıkabilir. Biz grup birincisi olmak istiyoruz. Bunun için de çarşamba günü kazanacağımıza inanıyorum.

Tottenham- Beşiktaş maçı hakkında neler söylemek istiyorsun?

Çok heyecanlı bir maç olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş Londra’da bize karşı da iyi bir futbol ortaya koydu. Tottenham da futbol oynamayı seven bir rakip. Bu maçtan çok mücadelenin olacağı bir 90 dakika bekliyorum.

"WENGER BENİ İKNA ETTİ"

Neden Arsenal’i tercih ettin?

Avrupa’nın en güçlü iki liginde zaten forma giymiştim. İspanya ve Almanya’da başarılı olduktan sonra bir tek hedefim vardı, o da İngiltere. Şu an o hedefime de ulaştım. Ama Arsenal’e gelmemin en büyük nedeni, teknik direktör Wenger’dir. Çünkü transfer döneminde benimle bire bir ilgilendi. Beni telefonla arayarak ikna etti. Ve bana güvendiğini dile getirdi.

"YARI TÜRK YARI ALMAN"

Kendini ne kadar Alman ne kadar Türk hissediyorsun?

Bu konuda şunu söyleyebilirim ki, iki kültürü de içimde barındırdığım için, bu bana büyük bir avantaj sağlıyor. Böyle hayatı daha güzel yaşıyorum. İnsanları bu konuda sevindirebiliyorsam ne mutlu bana.

"ARDA KENDİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ"

Arda’yı çok beğeniyorum, Avrupa’da kim olursa olsun bir Türk oyuncu başarılı olduğunda ben inanılmaz mutlu oluyorum. Arda Atletico Madrid’e gittiğinde takım bir çıkış yakalamıştı. İyi futbol oynuyordu. Oturmuş bir takımdı, iyi de bir hocaları vardı. Arda da bunu kullanarak Atletico Madrid’de kendini inanılmaz geliştirdi. Adım adım zirveye çıktı. Başarılarının devamını diliyorum.

"BENİM YERİM 10 NUMARADIR

Biliyorsunuz ben 10 numarayım. Yani playmaker gibi oynamak istiyorum. Şu anda da o mevkide oynuyorum. Kısacası en çok verimli olduğum yer forvet arkası. Bana göre o pozisyonda oynadığımda takıma da en çok katkıyı bu şekilde sağlıyorum. Arsenal formasıyla zaman zaman sağ ve sol kanatta görev yapıyorum ama bu fark etmiyor. Hocanın verdiği tüm görevleri yaparım. Yeter ki takım bundan fayda sağlasın.

"RONALDO'DAN SONRA EN ÇOK BENİM FORMAM SATILIRDI"

Seyirciyle güzel bir ilişki kurdum, galiba benim oyun stilimi beğeniyorlar. Ama ben de onlara en iyi şekilde, samimi bir şekilde karşılık veriyorum. Bu karşılıklı sevgi olsa gerek. Real Madrid’de de farklı değildi. Ronaldo’dan sonra en çok taraftar bana ilgi gösterirdi. Unutmayalım ki, Ronaldo’dan sonra en çok benim formam satılırdı. Burada da geçtiğimiz sezon Premier Lig’de en çok satılan 5. forma benimdi.



Mesut Özil: Dünyada Türkiye Denince Akla İlk Galatasaray Geliyor
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mesut Özil: Dünyada Türkiye Denince Akla İlk Galatasaray Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • ANTÌ KURBAGA: ULAN TÜRKÌYE DENÌNCE AKLA ATATÜRK, SULTANAHMET, ÌSTANBUL, ANTALYA GELÌR ZOMBÌK!!! 3 25 Yanıtla
  • İLKLERİN TAKIMI FB: DÜNYADA FENERBAHÇE DEYİNCE DE, TESCİLLİ ŞİKECİ İLK TÜRK TAKIMI AKLA GELİYOR. 23 4 Yanıtla
  • melo: Çünkü TÜRKİYE'dir GALATASARAY. 19 7 Yanıtla
  • ŞİKECİ FENEV SANA KAPAK BU: DÜNYA BİLİYOR. . AMA KAZ KAFALI fenevliler HASEDLİKTEN ÇATLIYOOO. . . internette chat yaptığınız bir yabancının Where are you from? sorusuna direk GALATASARAY yazın. . . bakın karşı taraf ne yazıyor. . GALATASARAYY. . İSTANBULLL. . . . . . . fazla söze ne gerek var. . . italyada interli ünlü bir futbolcuya türkiyede fenerbahçeyi sormuşlar. . . galatasarayda oynuyan bi futbolcumu? o kim? demiş. . hahahaa 18 2 Yanıtla ŞİKECİ FENEV SANA KAPAK BU: SOY ADINDANDA BELLİ KUŞ BEYİNLİ SERDAR. . . . TÜRKİYE DENİCE AKLA GALATASARAY. . . GALATASARAY DENİNCE AKLA TÜRKİYE GELİR. . . YANİ SANA PARANTEZ AÇARAK ANLATAYIM. . . TÜRKİYEDİR GALATASARAY. . . ANALAYAMAMANA HİÇÇÇ ŞAŞIRMADIM. . . :))) 0 0
  • aziz yıldırın başkan: sen kimsin nerde oynuyon realden kovmadılarmı seni. . . . futbolcu olsan seni kaale alırım . . . . reklam 2 18 Yanıtla MEHMET DEENİZ: arsenal sana kücükmü geldi hatırlatıyım Fenerbahçe 0-3 Arsenal . Arsenal 2-0 Fenerbahçe Galatasaray 4 - Arsenal 1 UEFA Cup Final eveREKLAMLARI İZLEDİNİZ 0 0
  • mavimarti: BEN KURBAGA'LARI HÌÇMÌ HÌÇ SEVMEM. . . 1 19 Yanıtla
  • kadir: gelir tabi yıllarca bu verildi çünkü derin devlet cincon tarafından. Türkiyeyi geçtim Avrupada dahi şike yapıp ceza almayan tek kulüptür belkide dünya tarihinde. Hatırlayınız Kurt Rothlisbergerleri , Strum Graz maçlarını vs. vs. Türkiyedeki 4 yıllık şampiyonluk rezaletini zaten söylemiyorum. Fak-fuk-Fon dan tek para alan takımımızdır, Devletin altın yardımında bulunduğu tek takımımızdır, Açık açık şike sürecini körükleyip kendini kenara çeken kulübümüzdür. Ki şikenin en babasını da kendisi yapmıştır. Ümit Karan, Hasan şaş açıklamadılar mı 'beni konuşturmayın konuşursam şampiyonluklar el değiştirir' diye. Türkiyenin Yüzkarasıdır GS. derin devletidir. Stadını dahi devlete yaptırıp GSGM nin malı olan Ali Sami Yen Stadını tekrar devlete pazarlayarak açık açık gözümüze kül üfürmüşlerdir. 6 13 Yanıtla ULTRA ASLAN: kadir. . . sen çok dolmuşsun ama. . . . olmaz ki. . . :))). bu hasedlik seni götürür yakında seni. . . . . çatlaaaa . . kuş beyinli fenevli. . . yavru kuşum kanaryamm. . ALIRIM AYAKLARIMIN ALTINA. . :))) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.


Advertisement