Metab'dan Boğsak'daki Arkeolojik Çalışmalara Bu Yıl da Destek - Son Dakika
Yerel

Metab'dan Boğsak'daki Arkeolojik Çalışmalara Bu Yıl da Destek

Mersin ve Çevresi Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) tarafından, Silifke ilçesindeki Boğsak Adası'nda arkeolojik yüzey araştırma çalışmalarına destek verileceği bildirildi.

20.07.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin ve Çevresi Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) tarafından, Silifke ilçesindeki Boğsak Adası'nda arkeolojik yüzey araştırma çalışmalarına destek verileceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Boğsak Adası'nda tarihi zenginliklerin ortaya çıkması amacıyla yapılan kazı ve arkeolojik sualtı yüzey araştırmalarının tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve METAB Başkanı Burhanettin Kocamaz, turizm merkezinin cazibesini arttırmak ve kentteki bir tarihi zenginliğin ortaya çıkması için 2010 yılından beri sürdürülen çalışmaları desteklediklerini kaydetti.

Boğsak Adası'nda keşfedilememiş bir tarihin yattığını aktaran Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi ve METAP olarak Mimar Sinan Üniversitesi ekipleri tarafından yapılan arkeolojik yüzey araştırmalarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da destek veriyoruz. Özellikle su altı yüzey kalıntıları bakımından zengin olan bu bölgede ekiplere desteklerimiz devam edecek" ifadesini kulandı.

Kocamaz, aynı zamanda Selçuk Üniversitesi'nin Silifke kıyılarında ilk defa yapacağı Yeşilovacık- Kızkalesi Sualtı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları'na da destek vereceklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Metab'dan Boğsak'daki Arkeolojik Çalışmalara Bu Yıl da Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement