Meteoroloji'den İç Bölgelerde Bir Hafta Sürecek Sağanak Yağış Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den İç Bölgelerde Bir Hafta Sürecek Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji\'den İç Bölgelerde Bir Hafta Sürecek Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Türkiye'nin, Doğu Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisine gireceğini belirtip iç bölgelere bir hafta sürecek sağanak yağış uyarısı yaptı.

02.06.2015 14:00  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Türkiye'nin, Doğu Akdeniz üzerinden gelen sistemin etkisine gireceğini belirtip İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde özellikle öğleden sonraları için bir hafta sürecek sağanak yağış uyarısı yaptı.

1 HAFTA SÜRECEK

Yapılan açıklamaya göre, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olacak bu sistemden özellikle İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde özellikle öğleden sonraları bir hafta süresince gelecek hafta ortasına kadar yağış olması bekleniyor.

3 İLDE ÇOK KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR

Yurdun güney ve iç bölgelerinde görülecek yağışların öğleden sonra Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SEL, BASKIN YILDIRIM UYARISI

Mevsim koşullarına uygun olan yerel gök gürültülü sağanak yağışların yarın ve Perşembe günleri İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak halinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den İç Bölgelerde Bir Hafta Sürecek Sağanak Yağış Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mutlu: Allah herşeyin hayırlısını versin 6 0 Yanıtla

Advertisement